18.4 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăLifestyleCum îți poți îmbunătăți mediul ambiental în casă?

Cum îți poți îmbunătăți mediul ambiental în casă?

Pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții, trebuie să efectuezi anumite modificări specifice în casă, în scopul de a avea un mediu ambiental mai plăcut, relaxant și confortabil. Amenajarea locuinței poate schimba energia în interiorul casei și induce o stare de bine, îți poate îmbunătăți relațiile cu cei din familie și menține sănătatea.

Chiar și simpla reamenajare a mobilierului din casă și amplasarea unei vaze cu flori pe masă pot îmbunătăți mediul din casă, pentru că aduc un plus de confort, liniște și satisfacție.

Folosește lumina naturală

Lumina naturală este foarte importantă mai ales pentru bunăstarea și sănătatea organismului. Ea creează și o atmosferă plăcută în casă, mai luminoasă, relaxantă și confortabilă. Ferestrele casei ar trebui să fie cât mai mari, dreptunghiulare și deschise spre exterior. Specialiștii în Feng Shui spun că este bine să existe mai multe ferestre la o cameră, chiar trei pentru fiecare ușă din casă. Camerele trebuie să fie proporționale între ele, deci nu este indicat să ai un living imens și un dormitor prea mic.

Ușa de la intrare trebuie să fie spre un hol de intrare larg, sau spre o cameră spațioasă, nu trebuie să fie o intrare întunecată și îngustă pentru că asta poate induce o stare de tristețe, iar atmosfera în casă poate părea anostă. Scările trebuie să fie largi și ușor rotunjite.

Bucătăria trebuie să fie aproape de living și foarte luminoasă. Ferestrele este bine să fie mari, pentru că lumina și aerul proaspăt sunt benefice pentru starea interioară și pentru sănătate. În living, masa ar fi indicat să fie rotundă și nu pătrată. De asemenea, se recomandă să existe o oglindă care va reflecta ce este pe masă, deci va dubla cantitatea de mâncare servită la masă și astfel va simboliza bogăția și abundența. Oglinzile reflectă lumina și astfel camerele nu mai par întunecate. Cu cât sunt oglinzile mai mari în casă, cu atât mai bine.

Toate aceste aspecte aduc o stare de bine și prosperitate în casă și în familie. 

Folosește plante de interior

Deja se știe că plantele de interior îmbunătățesc estetica locuinței. Ele arată plăcut și în plus ajută și la purificarea mediului din casă. Plantele absorb dioxidul de carbon și elimină oxigenul, deci aerul din casă va fi mai curat.

Aranjamentele florale și plantele în ghiveci pot îmbunătăți relația de cuplu și relațiile de familie.

Aerisește zilnic locuința

Deschide zilnic larg fereastra și lasă soarele să intre în casă. Privește în fiecare dimineață răsăritul soarelui mai ales dacă ai o priveliște adecvată de la fereastră și vei vedea câtă bucurie în suflet și ce energie pozitivă îți oferă acest „ritual”. Nimic nu se compară cu această stare de relaxare pe care ți-o creează răsăritul soarelui dimineața.

Reamenajează casa

Poți începe acest truc cu livingul, cu schimbarea pardoselii și înlocuirea ei cu un parchet din lemn laminat, de calitate înaltă. Pentru ca decorul să fie și mai elegant și complet vezi și oferta celor de la PlintaOnline.ro care are accesorii de parchet și produse de decor interesante, cum sunt scafele de tavan ce sunt folosite alături de banda LED pentru a oferi un mediu ambiental original, modern și plăcut în casă.  

Alege corpuri de iluminat adecvate pentru fiecare spațiu din casă, pentru a crea o stare de spirit potrivită. Selectează acele surse de lumină cu cea mai naturală nuanță posibilă, dar și LED-uri care nu generează multă căldură și nici nu au un consum ridicat.

Folosește elemente decorative, cum sunt tablourile cu peisaje din natură, mai ales care simbolizează apa râurilor, care pare că se revarsă în casă. Acestea sunt un simbol al bogăției, de aceea sunt indicate și acvariile cu pești în casă. Pentru a avea succes la bani, specialiștii în Feng Shui recomandă 8 peștișori aurii în acvariu, iar alături de aceștia ar trebui să fie și un caras negru, care simbolizează protecția. Unii oameni folosesc și ornamente în formă de pești, cum sunt bibelourile, despre care se spune că au efect benefic în multe case, la fel ca și broscuțele țestoase.

Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă