Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum îți îngrijești smartphone-ul în perioada căldurilor de vară

Temperaturile extreme pot avea un impact semnificativ asupra componentelor interne ale telefonului. Un telefon care se încălzește prea tare poate duce la pierderea datelor, iar expunerea repetată la căldură ar putea încetini permanent dispozitivul.

Share

Rl online 0 comentarii

23.07.2018 - 09:10

Scoate telefonul din buzunar

Nu numai că este neplăcut, dar căldura naturală a corpului va acționa împotriva procesului de răcire. La fel ca în timpul încărcării, este recomandat să pui telefonul la umbră, departe de materialele izolatoare. În cel mai rău caz, o baterie supraîncălzită de telefon poate începe să curgă sau să ia foc, punându-te într-o situație periculoasă.

Oprește utilizarea telefonului sau selectează opțiunea "avion"

Dacă te joci sau dai multe telefoane, telefonul tău va lucra mai mult și va genera mai multă căldură decât în mod obișnuit. În combinație cu temperaturile calde, acest lucru poate duce la supraîncălzire. Pentru a ajuta telefonul să se răcească, setează modul "avion" și oprește utilizarea aplicațiilor care suprasolicită procesoarele sau, mai bine, oprește-l complet pentru o perioadă de timp.

 

Nu încărca telefonul în lumina directă a soarelui

După cum probabil ai observat, încărcarea telefonului tău poate duce la încălzirea acestuia. Dacă lași telefonul în lumina directă a soarelui în timp ce se încarcă, căldura soarelui va fi adăugată la căldura normală, care este un efect secundar al transferului de energie electrică către bateria telefonului. Acest lucru poate face ca telefonul să se încălzească mai mult decât ar face-o în mod normal.

Nu ține telefonul sub pernă când îl încarci

Din același motiv, nu ar trebui să îți lași telefonul sub pernă, pătură sau orice alt material care îl poate încălzi. Într-o zi de vară, căldura furnizată de un telefon care se încarcă poate urca la niveluri periculoase dacă nu este permisă răcirea. Asigură-te că îți încarci telefonul la umbră, de preferință pe o suprafață tare și răcoroasă.

 

Comentarii

loading...