13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum îți deschizi salon de înfrumusetare cu fonduri europene

Cum îți deschizi salon de înfrumusetare cu fonduri europene

Întrucât majoritatea clienților sunt femei, ele sunt cele mai în măsură să știe ce doresc de la un asemenea salon și, drept urmare, sunt cele mai tentate să se lanseze într-o asemenea afacere. Dar cum să înceapă?

“Dacă ești în căutare de idei de afaceri profitabile și ești pasionată de domeniul frumuseții, o idee bună ar putea fi să îți deschizi un astfel de salon și poți face asta chiar dacă nu dispui de suficienți bani. Se pot înființa saloane de înfrumusețare cu ajutorul fondurilor europene sau naționale care pot reprezenta chiar și până la 100 % din valoarea totală a investiției”, precizează un material documentar postat pe site-ul https://comunicate-pr.ro.

Primele investiții impuse de o asemenea afacere sunt cele legate de spațiu (închiriere sau cumpărare), achiziționarea mobilierului și a instrumentelor dedicate, dar și angajarea de personal calificat.

 

De unde poți obține bani

Cel mai important program care susține acest tip de afacere este Start-Up Nation. Prin intermediul lui, antreprenorii pot accesa o suma de până la 200.000 de lei fără să aducă o contribuție financiară proprie.

Dacă investiția se realizează în mediul rural, este disponibil și Programul Național de Dezvoltare Rurală, care include două tipuri de finanțări. Acestea oferă 50.000 euro nerambursabili dacă nu contribui cu bani, sau până la 200.000 de euro cu condiția unui aport personal de 30 la sută din sumă.

Programele UE decontează investiții pentru instrumente și echipamente necesare într-un “Beauty Salon”, cum ar fi cele pentru coafor, pentru epilare sau pentru radiofrecvență corporală. Unele linii de finanțare aduc și bani nerambursabili pentru achiziționarea de echipamente IT și software, salariile angajaților pe durata primului an de activitate, precum și pentru promovarea afacerii în mediul online.

Din punctul de vedere al clientelor, merită amintit că un Beauty Salon oferă nu doar o nouă imagine exterioară, ci și un tonus psihic mai bun – lucru recunoscut și de vedetele autohtone care urmează, în mod regulat, asemenea proceduri.

Aspecte juridice

Primele documente necesare sunt cele de înființare a unui SRL sau a unui PFA. Dintre aceste două variante, cele mai multe avantaje le oferă un SRL.

Codul CAEN specific acestei activități este 9602 – Coafură și alte activități de înfrumusețare. Pe baza lui, unitatea poate furniza servicii de genul spălatul, tunsul și aranjatul părului, coafat, vopsit, nuanțat sau ondulat, îndreptat părul, masaj facial, tratamente de îndepărtare celulită, manichiură și pedichiură.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă