10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum îți configurezi magazinul și spațiul de depozitare pentru mai mult succes...

Cum îți configurezi magazinul și spațiul de depozitare pentru mai mult succes în afaceri?

În prezent, există mai multe tipuri de rafturi pentru magazine disponibile pe piață, dar și echipamente special destinate acestora, cum ar fi accesoriile specifice anumitor tipuri de produse sau corpurile de iluminat.

Acestea se folosesc pentru a îmbunătăți experiența de magazin, în cele mai populare domenii, cum ar fi: industria de retail (în magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte), domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante și cafenele), magazinele de make-up și saloanele de înfrumusețare, dar și în magazinele alimentare și benzinării.

Ca antreprenor, care începe propria afacere, trebuie să cântărești avantajele și dezavantajele și doar în momentul când ești sigur de rezultat, ar trebui să deschizi magazinul dorit. Având în vedere situația planetară incertă, există multe riscuri care trebuie luate în calcul. Prin urmare, trebuie să fii bine informat și să ții cont și de sfaturile unor antreprenori de succes, care sunt dispuși să împărtășească propria lor experiență și să ajute pe cei care vor să facă primii pași în faceri.

Configurarea adecvată a magazinului și a spațiului de depozitare

Configurarea magazinului este o muncă importantă, pentru că asta atrage clienții și ajută la creșterea vânzărilor de produse comercializate. Dacă gestionezi greșit există riscul să se instaleze haosul în magazin, respectiv spațiul de depozitare să se umple excesiv, iar produsele să ajungă și pe podea. Acest lucru poate crea un stres clienților, dar și angajaților care trebuie să strângă obiectele.

Pentru un magazin de îmbrăcăminte sunt necesare rafturi care permit expunerea produselor pe mărimi. În acest caz trebuie să existe și posibilitatea de agățare a produselor pe umerașe, dar și un sistem de iluminare care să evidențieze articolele de îmbrăcăminte. Cele mai indicate sunt sistemele modulare care permit repoziționarea polițelor, dar și rafturile tip magazin care permit expunerea într-un mod ordonat a produselor.

Comercianții de produse de încălțăminte optează pentru mobilarea magazinelor cu sisteme de panouri Slatwall. Acestea sunt ușor de instalat și oferă multe beneficii. Sunt realizate din fibre MDF și sunt durabile și rezistente, pot susține și greutăți mari.

În cazul în care ești un comerciant cu amănuntul, îți poți evidenția marfa folosind o gamă largă de opțiuni de rafturi din lemn sau oțel, afișaje personalizate și sisteme de depozitare. Astfel de produse utile în magazine, precum sunt rafturile, au rolul de a prezenta produsele, de a le expune în modul cel mai bun, de a le depozita și stoca, dar și de a le evidenția printr-un aranjament care atrage clienții.

De regulă, rafturile de magazin sunt realizate din metal, lemn, sticlă sau plastic. Aceste materiale uneori se pot combina pentru un design mai elegant și modern.

Pentru magazinele în comerțul cu amănuntul sunt recomandate și sistemele de rafturi tip gondolă, care se montează pe podea. Acestea au suficient spațiu de expunere și de depozitare, sunt folosite și pentru reclame, pentru promovarea unor produse noi în magazine.

Acum ai posibilitatea de a face și rafturi la comandă, pe baza unui plan de design, care să se potrivească perfect spațiului de depozitare, însă de asemenea poți găsi aproape toate echipamentele de care ai nevoie pentru configurarea magazinului și a spațiului tău și în oferta de pe RafturiOnline.ro.  

În cazul în care îți deschizi un magazin de legume sau un aprozar, nu ai nevoie neapărat de abilități și echipamente speciale. Poți folosi un sistem de rafturi simplu ca în supermarketuri, care apare la sectorul de Legume & Fructe.

Într-o farmacie poți folosi de asemenea un sistem de gondole metalice prin care poți evidenția produsele, prezentându-le în mod ordonat. Aspectul farmaciei va arăta grozav cu astfel de rafturi de magazin, mai ales dacă sunt de calitate.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă