Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum functioneaza rotile de motocultor? Instructiuni de utilizare si alte sfaturi utile

Motocultoarele, numite si motocultivatoare, sunt unele dintre cele mai utile si versatile masini agricole, dimensiunile si greutatea lor redusa facandu-le ideale pentru lucrari pe suprafete mici de teren.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.11.2020 - 14:37

Daca optezi pentru producatori consacrati, cum ar fi germanii de la Stihl, vei avea garantia unor utilaje puternice, care vor putea prelucra orice tip de sol, indiferent de consistenta acestuia.

Avand o constructie compacta si beneficiind de cele mai noi tehnologii de pe piata, aceste echipamente reprezinta ajutoare indispensabile pentru gradinari, agricultori si intretinatori peisagisti. Gratie echiparii standard si gamei variate de accesorii, ele pot fi utilizate multifunctional, pentru numeroase tipuri de activitati.

In continuare, insa, vom vorbi in mod particular despre rotile de motocultor. Acestea ajuta la transportul utilajului si, datorita faptului ca sunt pliabile, permit economia de spatiu, in momentul depozitarii. Rotile pliabile si ghidonul reglabil sunt doar doua dintre caracteristicile spectaculoase ale modelelor de motocultor de la Stihl.

Altele includ sistemul anti-vibratii integrat, care protejeaza bratele utilizatorului; functia de reglare centrala a ghidonului, pentru adaptarea la inaltimea corpului; pintenul de franare pivotabil, care permite manevrarea usoara si schimbarea rapida a directiei; centrul de greutate redus, pentru un plus de fiabilitate etc.

Iata, in continuare, ce precizeaza manualul modelului Stihl MH 585, la capitolul "Roti motocultor":

Cu ajutorul sistemului de rulare (rotile motocultorului), acesta poate fi transportat prin impingere sau tragere. Atentie! Cand sistemul de rulare pentru transport se afla in pozitia de lucru (rabatat in sus) si se apasa maneta de deblocare, acesta poate sa cada de la sine.

Deschiderea sistemului de rulare

1. Se ridica putin rotile motocultorului cu o mana, mentinandu-se in aceasta pozitie;

2. Se apasa maneta de deblocare;

3. Sistemul de rulare se rabateaza la maximum, eliberandu-se maneta de deblocare. In momentul in care se aude un sunet specific, rotile motocultorului au fost fixate.

Rabatarea spre interior a sistemului de rulare

1. Sistemul de rulare se tine cu o mana si se descarca de greutate printr-o ridicare usoara;

2. Se apasa maneta de deblocare si se pliaza in sus sistemul de rulare;

3. Se elibereaza maneta de deblocare, iar rotile motocultorului se rabateaza la maximum. In momentul in care se aude acelasi sunet anterior, sistemul este fixat in pozitia de lucru.

Transportul aparatului

Stihl recomanda lucrul exclusiv cu manusi, pentru a preveni ranirea in eventualitatea atingerii pieselor ascutite sau fierbinti ale motocultorului. De asemenea, utilajul trebuie intotdeauna transportat cu motorul cu ardere interna oprit si fara carburant. Aceasta sarcina va fi realizata de doua persoane, tinandu-se cont de punctele de sustinere si folosirea dispozitivelor adecvate de incarcare (rampe, dispozitive de ridicare etc).

Din motive de siguranta, la transport si la incarcare, in special in momentul utilizarii rampelor, nu este permisa depasirea unghiului de inclinare de 15 grade. Pe suprafata de incarcare, aparatul si componentele sale vor fi asigurate cu elemente de fixare (chingi, cabluri etc), dimensionate corespunzator.

Mai mult decat atat, Stihl recomanda transportarea motocultorului pe o remorca sau o suprafata de incarcare adecvata si nu in interiorul autovehiculelor (spre exemplu, in portbagaj). Nu in ultimul rand, trebuie tinut cont de reglementarile legale din zona, mai exact cele referitoare la asigurarea incarcaturii si transportul obiectelor pe suprafete de incarcare.

Comentarii