15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum arată viața după „Vocea României”. | Interviu cu Eugenia Nicolae

Cum arată viața după „Vocea României”. | Interviu cu Eugenia Nicolae

Pe Eugenia Nicolae o știți și din cadrul emisiunii „Vocea României”, unde a participat în 2019. De atunci, a fost implicată în mai multe proiecte muzicale și de 4 ani a început o colaborare alături de Frații Cazănoi, muzica lor având influențe populare/lăutărești.

Cum a început povestea ta cu muzica?

Pasiunea pentru muzică s-a născut în familie, pentru că parinții mei sunt mari iubitori de muzică, iar tatăl meu cântă încă de când era adolescent. Am mers braț la braț cu muzica încă de când eram foarte mică – eu cântam, dansam, distram familia și vecinii. Era totul atât de normal pentru mine. Abia când am mai crescut am realizat cât sunt de norocoasă. Eu aflasem ce vreau să fac în viață fără să caut. Totul a venit natural.

De câți ani cânți?

În medii organizate cânt de 10 ani. Am început să merg la tot felul de evenimente, festivaluri, concerte în jurul vârstei de 16-17 ani. Pasiunea mea pentru muzică este veche, primele mele amintiri  au legatură cu muzica, flash-uri cu ai mei cântând, cu mine dansând sau urcată pe scaun sa le cant rudelor. Aceste lucruri se întâmplau pe când aveam 5 ani.

Recent ai început o colaborare cu Frații Cazănoi. De ce ai ales muzică ce are influențe populare/lăutărești?

Colaborarea dintre mine și Frații Cazanoi are în jur de 4 ani. Am ales să apelez la aceste influențe muzicale pentru că sunt cele mai apropiate sufletului meu, mă reprezintă și sunt gravate în ADN-ul meu. Asta simt! Am crescut cu aceste muzici în casa părinților mei.

De ce crezi că are nevoie un artist pentru a reuși în România?

Cred că ai nevoie de încredere în tine, multă muncă și determinare pentru a reuși în orice domeniu. Dacă îți alegi muzica, atunci pe lângă toate acestea este necesar și talentul. Nu cred că e mai greu să reușești în domeniul muzical decat în IT, spre exemplu. Dacă vrei performanță trebuie să muncești, oricare ar fi domeniul de activitate ales. 

Cum este perioada aceasta, în care domeniul acesta a fost grav afectat, pentru tine?

Pandemia a închis și deschis porți pentru oamenii care fac muzică. Pentru mine a deschis poarta creativității. Începusem încă dinainte de pandemie să-mi creionez idei de piese, dar timpul era limitat. În martie 2020 s-a făcut timp, atâta timp că uneori mă pierdeam în el. Am început să scriu, să caut, să mă înțeleg din punct de vedere muzical. Interpretul a început să descopere compozitorul.

Ești totodată profesoară de muzică – sunt elevii deschiși la muzica tradițională românească? Ce ascultă ei?

În prima săptămână din acest an școlar am făcut un oarecare sondaj al preferințelor muzicale ale elevilor mei. Pentru a ne cunoaște mai bine, i-am rugat să îmi povestească ce fel de muzica ascultă. Elevii mei sunt la curent cu toate piesele noi atât din muzica românească, cât și din cea internațională.

Ce planuri ai pentru 2021?

În 2021 îmi doresc să lansez cât mai multe piese. Le am în studio și abia aștept să le aduc spre audiție publicului. Vreau să compun în continuare, să cântăm în fața publicului și să încep o cercetare a muzicilor românești vechi, dar și a muzicilor tradiționale din Balcani. Îmi doresc să am timp pentru a studia mai mult la pian, să merg la dansuri și cursuri de actorie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă