4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăLifestyleCum arată o zi într-un cămin de bătrâni?

Cum arată o zi într-un cămin de bătrâni?

Impactul emoțional pe care îl poate avea o astfel de discuție asupra interlocutorului diferă de la un senior la altul: în timp ce unii se pot simți copleșiți și neglijați, alții își dau seama că un centru specializat, care le asigură toate condițiile necesare unui trai liniștit, este cea mai bună opțiune pentru o bătrânețe demnă. Odată deveniți rezidenți într-un centru specializat, chiar și vârstnicii care refuzau inițial această idee încep să se simtă în siguranță și se bucură că pot socializa cu alți seniori.

 Urmează să porți și tu această discuție cu părintele sau bunicul tău? În acest caz, este esențial să tratezi subiectul cu delicatețe și răbdare și să te informezi corect dn timp. Prezintă-i avantajele acestui tip de trai și povestește-i cum ar arăta o zi petrecută într-un cămin de bătrâni:

 Asistență medicală zilnică

Dacă părintele sau bunicul tău se confruntă cu o boală comună a bătrâneții, fie ea o afecțiune cardiovasculară, o anumită formă de demență sau altă boală, este esențial să menționezi faptul că rezidenții din azilele de bătrâni din București și nu numai beneficiază de asistență medicală non-stop. Ei sunt consultați în fiecare zi, inclusiv în weekend, și, foarte important, primesc un plan de tratament adaptat nevoilor afecțiunii lor.

Pentru a observa modul în care răspund la tratament și pentru a se asigura că starea de sănătate a seniorilor e în parametri optimi, medicii consultă rezidenții în fiecare zi. Mai mult decât atât, în anumite cămine, rezidenții care au nevoie de exerciții de kinetoterapie pot beneficia de ședințe personalizate, fiind permanent supravegheați de specialiștii din centrele respective.

 Mese atent planificate și meniuri personalizate

Un alt avantaj despre care merită să-i povestești părintelui sau bunicului tău se referă la planul alimentar personalizat de care ar beneficia într-un centru specializat pentru seniori. Vorbește-i despre meniul planificat cu grijă de medici nutriționiști de renume, de mâncărurile delicioase și echilibrate care, pe lângă faptul că îl vor ajuta să-și mențină starea de sănătate, îi vor răsfăța papilele gustative.

Spune-i despre cum va putea servi micul-dejun, prânzul și cina într-un mediu amenajat cu grijă, cu o atmosferă plăcută, relaxată, ce îl va face să se simtă ca acasă.

 Program zilnic de activități recreative și sociale

Odată rămase fără partenerul de viață, bătrânețea devine și mai dificilă pentru multe persoane. Seniorii încep să se simtă singuri, își doresc să aibă în permanență pe cineva lângă ei, prieteni cu care să poată sta la povești și chiar să se bucure de activități precum un joc de șah sau o plimbare în natură.

Dacă și persoana dragă din viața ta a rămas văduvă, cu siguranță va fi încântată să afle despre petrecerile organizate cu ocazia zilelor aniversare și onomastice, despre seratele muzicale, despre plimbările în aer liber – cu alte cuvinte, despre activitățile recreative organizate în fiecare zi în căminele pentru vârstnici, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să aibă o stare mai bună și de a se bucura de sentimentul de apartenență.

 

În cele din urmă, asigură-l pe părintele sau bunicul tău că îl vei vizita des și că veți putea petrece în continuare timp împreună. Pentru mai mult confort emoțional, orientează-te către un cămin care se află în apropierea locuinței tale.

Tratează subiectul cazării într-un centru pentru seniori cu răbdare și empatie. Doar așa vei reuși să-l faci să se simtă în siguranță și mai ales înțeles, și nicidecum părăsit sau trist.

Cele mai citite

Furtuna puternică de la București a provocat un accident cu două mașini. Un minor a ajuns la spital

Un șofer a provocat un accident, marți seara, în Capitală, după ce a încercat să evite un copac doborât de vânt pe Bulevardul Kiseleff....

Atracții turistice care-și închid porțile în 2025

Unele muzee, situri naturale și hoteluri și-au luat rămas bun pentru totdeauna în acest an, cum ar fi emblematicul club parizian Chez Michou Călătoria globală...

Zimbrul renaște în Munții României, după mai bine de două secole de absență

Reintroducerea zimbrilor în pădurile din România marchează o reușită importantă în conservarea naturii Zimbrul, unul dintre cele mai emblematice animale sălbatice ale Europei, a revenit...
Ultima oră
Pe aceeași temă