15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCum amenajezi camera unui adolescent? 3 idei de luat în calcul

Cum amenajezi camera unui adolescent? 3 idei de luat în calcul

Să amenajezi camera unui adolescent poate fi o sarcină destul de dificilă la prima vedere, însă nu imposibilă. Dacă ești în căutarea unor idei de design pentru camera copilului tău, trebuie să știi ce și-ar dori adolescentul să vadă în dormitorul său cel mai mult. Poate că ce ți-ar plăcea ție nu se potrivește cu gusturile copilului tău, astfel că cel mai bine ar fi să comunicați și să ajungeți la un numitor comun.

Dormitorul unui adolescent este mai mult decât o cameră de dormit. Acesta este un loc unde se refugiază de toate regulile celor maturi, discută cu prietenii, studiază și se relaxează. Practic, pentru un adolescent, dormitorul este precum un univers al său. Camera aceasta îl reprezintă, astfel că și design-ul acestui spațiu trebuie să fie în concordanță cu personalitatea sa.

Lenjeria de pat

În timp ce adulții preferă un spațiu care este calm și elegant, adolescenții apreciază camere amenajate cât mai creativ, iar totul să fie foarte colorat.

În primul rând, un element important în dormitorul acestora este lenjeria de pat. Deși pentru unii părinți poate părea un lucru banal, pentru un adolescent nu este. Lenjeriile pentru pat nu trebuie să aibă un design sobru, ci să fie în culori vii, cu imprimeuri care atrag atenția și se potrivesc cu celelalte elemente de design. Și, mai mult decât atât, să îi reprezinte pasiunile.

Nu este foarte greu să găsești cele mai frumoase lenjerii de pat pentru copilul tău, dat faptul că există o multitudine de modele în magazine. Esențial este să ai o idee despre cum își dorește acesta să fie. Doar vrei ca totul să fie pe placul său, nu?

Însă, și mai important este ca materialul lenjeriilor de pat să fie unul calitativ. Optează pentru cele din bumbac, datorită faptului că oferă o bună circulație a aerului prin țesătură. Încearcă să eviți lenjeriile de pat din materiale sintetice, deoarece provoacă transpirația.

Pereţii

Pereții sunt un alt element de care este important să ții cont când amenajezi camera unui adolescent. Culorile pe care le alegi pentru aceștia pot contribui la starea generală a copilului. Alege două-trei combinații de culori calde și reci, imprimeuri și texturi pentru ca spațiul să nu pară plictisitor.

De exemplu, în cazul unui băiat, poate ar trebui să iei în calcul culori precum gri, vernil, roșu, ori bordo – și nu doar albastru – așa cum aleg mulți părinți. Ține cont de preferințele sale muzicale, ori cele sportive și găsește modelul potrivit pentru a decora pereții.

În cazul fetelor, este puțin mai ușor să alegi culorile în care urmează să fie zugrăviți pereții dormitorului. Poți opta pentru roșu, galben, portocaliu, ori violet. Totul în funcție de dorințele ei.

Însă, nu uita că pereții trebuie să fie în ton cu lenjeriile de pat și, nu în ultimul rând, cu mobilierul.

Alte elemente importante

Patul, biroul, ori dulapul sunt elemente importante și este esențial ca acestea să fie în armonie cu celelalte elemente de decor, cât și cu nuanțele care se regăsesc în cameră. Ia în calcul mobilierul suspendat. Mai exact, un pat suspendat cu biroul amplasat dedesubt. Aceste modele sunt moderne, destul de populare în America și, mai ales, sunt soluția ideală pentru dormitoarele care au dimensiuni mici.

Adolescenții au nevoie de multe spații de depozitare. Așa că, ai grijă ca dulapul pe care îl alegi sa aibă îndeajuns de multe rafturi.

Ca părinte, este necesar să te asiguri că dormitorul adolescentului tău este atrăgător și confortabil. Ideal este să găsiți împreună o temă, iar apoi lucrurile vor fi mai ușoare. În funcție de tema stabilită, alegi culorile în care vor fi zugrăviți pereții, print-ul lenjeriei de pat, dar și mobilierul. În final, lasă-ți copilul să decidă care sunt decorațiunile pe care le dorește în camera sa. Cu siguranță, rezultatul o să fie unul pe măsura așteptărilor.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă