13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum Alegi Inelul de Logodna Pentru Viitoarea Sotie

Cum Alegi Inelul de Logodna Pentru Viitoarea Sotie

Cererea in casatorie este un moment foarte important pentru fiecare cuplu. Acea clipa mult asteptata este calculata si pregatita cu multa emotie pana la cel mai mic detaliu pentru a ramane in amintirea indragostitilor ca un moment splendid, de neuitat. Acest moment, al cererii in casatorie nu poate fi complet fara ca barbatul sa-i ofere femeii iubite, inelul de logodna. Inelul de logodna este descris astfel: cercul, reprezinta infinitul si spatiul gol inseamna deschiderea spre noi evenimente impreuna.

Inelul de logodna, se poarta si dupa incheierea casatoriei. De obicei se pune mai intai verigheta, la baza degetului inelar, pentru a fi mai aproape de inima, conform anticei legende care spune ca prin degetul respectiv trece o vena care duce direct la inima si apoi inelul de logodna. Cautand mai multe informatii, de pe site-ul www.coolosophy.ro putem afla originile inelului de logodna. Un inel de logodna nu poate fi complet fara cea mai pretioasa piatra, diamantul. Prima data cand a avut loc „cererea cu diamant” a fost in secolul al XV-lea, cand arhiducele Maximilian al Austriei a cerut-o in casatorie pe Maria de Burgundia. Incepand cu anul 1880, de la descoperirea diamantelor in Africa de Sud, industria inelelor de logodna s-a asociat cu diamantele, printr-o campanie de marketing puternica și continua, care a început cu sloganul „Diamantele sunt pentru totdeauna”.

Alaturi de acesta s-a popularizat si celebrul citat al superbei Marilyn Monroe: „Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete”.Astfel, puterea publicitatii a marcat diamantul ca fiind nestemata logodnei. Momentul in care se ofera iubitei inelul care pecetluieste cererea in casatorie trebuie ales cu foarte mare grija, ambii parteneri fiind convinsi de valoarea relatiei lor. Inelul de logodna de pe degetul femeii va reflecta pretuirea, importanta, durabilitatea si rezistenta relatiei de cuplu.Toate acestea sunt reprezentate cel mai bine de catre un inel cu diamant.

Varietatea de modele, multimea pietrelor, diversitatea marimilor si stilurilor determina ca viitorul sot sa aleaga cu extrem de multa atentie un inel de logodna apropiat de preferintele viitoarei sotii. Orice femeie are o personalitate aparte si pentru a face alegerea corecta trebuie sa se tina cont de stilul si dorintele partenerei.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand alegeti inelul de logodna pentru iubita, este faptul ca aceasta bijuterie va fi purtata de viitoarea sotie pentru tot restul vietii, nu doar pe perioada logodnei sau in timpul ceremoniei nuptiale. Inelul perfect este cel daruit din maxima iubire si nu intotdeauna un inel sofisticat sau scump va corespunde stilului logodnicei. In afara de forma diamantului si montura ,la alegerea unui inel de logodna trebuie tinut cont cu strictete de cei 4C care confera diamantului valoare. Modelele inelelor de logodna difera intre ele in functie de tipul de piatra pretioasa existenta, pentru a marca unicitatea si conceptual artistic al creatorului.

Astfel, acestea pot fi: centura de diamante, un model care presupune acoperirea intregii suprafete a inelului cu micute diamante; modelul solitaire are o singura piatra pozitionata in central inelului; inelul trei diamante este denumit asa deoarece are dispuse in linie trei diamante care semnifica trecutul, prezentul si viitorul intre care diamantul care reprezinta prezentul este in centru si putin mai mare decat celelelte doua, marcand astfel momentul cererii in casatorie.

Un alt model fabulous este cel in stil regal care are un diamant central inconjurat de mai multe diamante. Insa, un inel de logodna nu trebuie sa contina doar diamante. Daca viitoarea mireasa are o culoare preferata, aceasta poate fi piesa de rezistenta centrala, transpusa prin montarea unei pietre pretioase colorate cum ar fi rubinul, smaraldul sau safirul, insotite de diamante pentru a da plus valoare pretiosului inel de logodna.

Un aspect care intregeste inelul si-i da viata, este montura. Setarea in care pietrele sunt asezate este un factor important in determinarea formei si stilului sau dar trebuie tinut cont de personalitatea celei care-l va purta. Setarea cu gheare, permite patrunderea cantitatii maxime de lumina din toate unghiurile, ceea ce face ca diamantul sa para mai mare si mai stralucitor.O alta setare este cea de tip canal. Este folosita mai mult pentru verighete deoarece diamantele ‘’curg’’ precum o apa.

In cazul setarii Rub-Over se utilizeaza o janta din metal care inconjoara diamantul. Setarea invizibila, permite iluzia ca aveti un diamant mare deoarece inelul este alcatuit dintr-un grup de diamante mici. In caz ca optati pentru setarea tip bara, trebuie sa stiti ca aceasta este asemanatoare cu setarea de tip canal numai ca diamantele sunt separate intre ele pana la varf, de metal. Setarea pavata contine foarte multe diamante micute, plasate alaturat, ca un pavaj, montate intr-un mic orificiu de forma unui trunchi de con.

O alta preferinta a doamnelor ar putea consta in setarea tip graunte in care pietrele sunt asezate intr-un singur rand, una langa cealalta. Bijutierii realizeaza cu maiestrie desavarsita si setarea tensionata in care metalul prinde diamantul de brau pe fiecare parte. Mai multe detalii despre aceste setari puteti obtine accesand site-ul www.royaldiamante.ro.  Un aspect care nu trebuie neglijat in alegerea inelului de logodna este dimensiunea corecta a degetului pentru a alege inelul potrivit.

Pe diverse bloguri de casatorie veti gasi metode pe care le puteti folosi fara a strica momentul surpriza cand il veti oferi. Astfel, daca aveti acces la cutia cu bijuterii, puteti imprumuta un inel pentru scurt timp, de preferat un inel pe care il poarta pe degetul inelar. Mergeti cu acesta la cel mai apropiat bijutier si acesta va spune marimea. Apoi in puneti la loc facand ca gestul sa treaca neobservat de catre viitoarea logodnica.

Daca considerati ca aceasta ar putea observa lipsa acestuia, ar fi de preferat sa luati o coala de hartie alba si sa trasati in lipsa sa, forma inelului si apoi sa o aratati bijutierului. Mai puteti pune inelul imprumutat din cutiuta cu bijuterii, pe o lumanare conica pana cand aceasta nu mai aluneca si lasa un semn. Ca si pentru metodele anterioare, tot bijutierul va spune dimensiunea precisa. Atentie insa, emotiile momentului va pot coplesi si puteti introduce inelul de logodna pe alt deget nu pe cel folosit ca etalon de masurare iar grosimea degetelor este inegala. Modelul inelului de logodna trebuie sa fie special, sa sfideze timpul iar frumusetea lui sa se dainuie dincolo de moda.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă