15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum alegi hainele pentru Botezul copilului?

Cum alegi hainele pentru Botezul copilului?

Oamenii au convingerea că pruncul lor va fi protejat în viață de D-zeu, dacă este botezat. Preoții spun că prin scufundarea în apă, el este iertat de păcatul strămoșesc și începe o viață nouă și pură. Așa cum există mai multe direcții creștine, sunt și mai multe moduri de realizare a Botezului. Desigur ne referim la Biserica Ortodoxă și la Biserica Catolică. Între cele două biserici există câteva diferențe în ceea ce privește realizarea slujbei și ceremonia din biserică. În Biserica Ortodoxă, copilul este scufundat de trei ori în apă. În Biserica Catolică, se toarnă apă pe capul copilului. În alte biserici, copilul este pulverizat cu apă, de exemplu în religia protestantă.

Părinții decid singuri când să-și boteze copilul și dacă să facă sau nu acest lucru. Sunt părinți care spun că este bine ca pruncul să mai crească și să-l boteze mai târziu. Alții ascultă de recomandarea preoților ortodocși și fac Botezul când copilul este la vârstă fragedă, înainte de vârsta de 1 an. Un lucru pe care îl spun preoții, este ca Botezul să se țină când pruncul are deja 40 de zile, pentru că înainte de această vârstă se spune că mama lui se află într-o anumită necurăție, iar pruncul este prea sensibil pentru a fi scufundat în apă.

 

Pentru Botez, părinții aleg nașii care trebuie să se ocupe de foarte multe aspecte legate de această zi importantă din viața copilului, iar apoi trebuie să participe activ și la creșterea acestuia. De exemplu ei trebuie să vină în fiecare an la ziua lui, să-i aducă cadouri și să-l ajute atunci când acesta are nevoie. Nașii vor alege lucrurile protrivite pentru bebeluș care apar în trusouri botez care sunt folosite la Botez.

În ciuda faptului că pruncul nu înțelege ce se întâmplă cu el în această zi, el va fi îmbrăcat cu cele mai frumoase haine, de obicei în alb. La Botez se fac fotografii și filmări video, astfel copilul va avea oportunitatea peste ani să privească și el toate momentele de la Botez. Hainele pentru Botez sunt păstrate apoi de părinți, alături de alte lucruri din viața acestuia – prima jucărie, fotografii, un jurnal cu impresii din viața bebelușului, etc. În concluzie hainele pentru Botez trebuie alese cu cea mai mare atenție, pentru că ele sunt pentru o slujbă foarte importantă din viața copilului și vor reprezenta o amintire minunată în viața lui.

 

Există o serie de accesorii care pot fi utilizate la Botez. De obicei fetițele au pe cap accesorii frumoase, bentițe cu fundițe, cu flori, iar băieții pot avea câte o pălăriuță elegantă. De asemenea, șosetele, botoșeii sau papuceii pentru botez sunt aleși cu atenție, trebuie să aibă un aspect elegant.

Pruncul trebuie să aibă un scutec nou dar și o pânză albă de mir, în care va fi îmbrăcat imediat ce va fi scos din cristelniță de către preot. Pânza trebuie obligatoriu să fie albă, dintr-un material plăcut pentru corp, ea simbolizează puritatea Credinței și a Bisericii. Unii părinți aleg ca acest material să fie din bumbac, alții din satin pentru ca să arate mai fin și mai frumos.

Hainele pentru Botez trebuie să fie din țesături naturale, confortabile, foarte plăcute la atingere pe piele. Deja se știe că pielea bebelușilor este foarte sensibilă și delicată, poate fi foarte ușor iritată sau rănită. Este important să se evite hainele sintetice sau din materiale care nu sunt confortabile pe piele.

Părinții moderni sunt interesați în prezent de cele mai frumoase trusouri botez care pot fi personalizate în funcție de dorințe. De exemplu, ei își doresc ca trusoul de botez să fie în funcție de tema evenimentului și să aibă culori foarte frumoase, cât mai pastelate. Ei evită mersul prin magazine, aglomerația și optează pentru a-și face astfel de cumpărături online. Sunt încântați să vadă că există magazine online care oferă o gamă variată de articole pentru bebeluși, haine realizate din materiale delicate, cu decorațiuni cu flori, cu perle și împrimeuri frumoase.

 

Lucrurile pentru bebeluș sunt ambalate frumos într-o cutie elegantă de trusou, care este frumos realizată, are broderii fine și un design deosebit. Ținuta bebelușului trebuie să fie elegantă, ca de îngeraș sau desprinsă din povești. O astfel de ținută poate fi cu dantelă, cu broderii, cu motive tradiționale, cu personaje de desene animate sau din basme și povești.

În mod tradițional hainuțele trebuie să fie albe, dar astăzi oamenii aleg și alte culori – roz, galben, azur, verde, corai – în funcție de preferințe. Pentru fetițe aleg rochițe puțin mai lungi, care sunt albe, roz, ivory, au broderii, dantelă, aplicații din tul și perluțe. La băieți se aleg costume elegante, care sunt în culori deschise, de albastru, verde, bej.

Alături de hăinuțe se pun câteva lucruri importante pentru aceast eveniment, care se folosesc în biserică. Este vorba despre: pânza de mir, fașa, două prosoape (unul pentru bebeluș și unul pentru preot), un săpun, sticla cu mir, o cutie în care se va păstra prima șuviță de păr a bebelușului.

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă