11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCum alegi cerceii ținând cont de forma feței?

Cum alegi cerceii ținând cont de forma feței?

Alegerea bijuteriilor potrivite, probabil cele mai îndrăgite accesorii feminine din toate timpurile, se face întotdeauna cu atenția cuvenită detaliilor. Pe lângă armonia esențială dintre accesorii, stilul vestimentar și personalitate, mai este un criteriu important de care este bine să ții cont când alegi să îți completezi ținuta cu o pereche de cercei: forma feței. Pentru că știm cât de important este pentru tine să alegi bijuteriile care să te avantajeze, în rândurile care urmează te ajutăm să înveți cum să creezi armonie între forma feței tale și o pereche de cercei:

Fața ovală, cea mai versatilă
Dacă ai fața ovală și până acum te bucurai că poți purta orice pereche de ochelari care îți plăcea, venim cu încă o veste bună pentru tine: același lucru se aplică și în cazul cerceilor. Singurul criteriu de care vei ține cont, pe lângă stilul și felul tău de a fi, bineînțeles, rămâne mărimea feței. Dacă ai fața micuță, varianta pentru care îți recomandăm să optezi sunt cerceii tot de mici dimensiuni, care încadrează perfect chipul. În schimb, dacă ai fața mai mare, poți purta cu încredere și o pereche de cercei supradimensionați – accesoriul care poate scoate oricând din anonimat o ținută simplă.

sursă foto: https://metaphora.ro/cercei-argint-kaledja-india-cinag0611

Fața rotundă și cerceii lungi
În cazul în care forma feței tale este rotundă, există o regulă esențială după care îți sugerăm să te ghidezi: optează întotdeauna pentru cercei mai mult lungi decât lați. Aceștia vor reuși să creeze echilibru vizual, ceea ce va reuși să te avantajeze și să îți scoată în evidență trăsăturile frumoase ale chipului.  În schimb, evită modelele de cercei mari, pentru că aceștia scot în evidență, într-un mod neplăcut de data aceasta, rotunjimea feței.

sursă foto: https://metaphora.ro/cercei-argint-carneol-kaamine-india-cinps0543

Fața pătrată și cerceii rotunzi/ovali
Fața pătrată se caracterizează prin maxilare puternice, ceea ce înseamnă că liniile chipului trebuie îndulcite. Dacă și tu faci parte din această categorie, modelele de cercei rotunzi sau ovali, precum și cei cu linii delicate vor crea armonia la care visezi. Astfel, îi vei putea purta cu toată încrederea, alături de un alt accesoriu esențial: zâmbetul tău cald.

sursă foto: https://metaphora.ro/cercei-rotunzi-argint-kamal-email-albastru-turcoaz-india-cinem0621

Fața dreptunghiulară și cerceii mici și rotunzi
O față dreptunghiulară și o pereche de cercei mici, rotunzi fac o echipă grozavă, pentru că aceștia din urmă îndulcesc trăsăturile chipului. Cu alte cuvinte, îți vor evidenția feminitatea. Dacă simți nevoia, te poți orienta și la cercei de dimensiuni puțin mai mari, formele cele mai potrivite fiind cea ovală, de inimă, de cerc. În schimb, cerceii lungi sunt de evitat, pentru că nu vor face decât să îți alungească și mai mult fața, adică vei spune „adio” echilibrului vizual la care sperai. 

sursă foto: https://metaphora.ro/cercei-argint-surubel-patwa-india-cinag0559

Aleși cu atenție la detalii, cerceii sunt o trăsătură a eleganței feminine. De aceea, îți sugerăm să porți întotdeauna accesorii care te avantajează și care reflectă bunul-gust, precum bijuteriile din argint pentru femei de la Metaphora.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă