14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCum alegi boilerul electric potrivit - Ghidul cumpărătorului

Cum alegi boilerul electric potrivit – Ghidul cumpărătorului

Persoanele care locuiesc în imobile fără apă caldă pot rezolva această problemă prin utilizarea unui boiler electric pe care îl găsești aici. Acesta încălzește apa cu ajutorul rezistenței electrice de boiler imersată în interiorul vasului metalic, comandată de un termostat, care o pornește atunci când este nevoie. Apa este încălzită până la atingerea temperaturii presetate, moment în care alimentarea electrică a dispozitivului este oprită. Acesta este sistemul general de funcționare a acestor dispozitive, însă există și alte criterii de selecție pe care trebuie să le cunoști, pentru a face alegerea potrivită. Iată de ce trebuie să ții cont pentru a alege cel mai bun boiler electric pentru locuința ta!

Alegerea tipului potrivit de boiler electric
Magazinele care comercializează boilere electrice pun la dispoziția cumpărătorilor diverse tipuri de dispozitive, cu funcții speciale. Iată ce trebuie să știi despre acestea pentru a selecta produsul potrivit, conform nevoilor și preferințelor tale!

  • Boilere fără rezervoare de apă – Aceste dispozitive nu sunt prevăzute cu vase pentru depozitarea apei. Acestea consumă energie doar atunci când apa este pornită, pentru a o aduce la temperatura dorită. Principalul avantaj al acestora este reprezentat de faptul că nu ocupă mult spațiu, întrucât pot fi montate pe perete. Un aspect important de precizat în cazul acestui boiler se referă la necesitatea montării corecte a acestuia, pentru a-i asigura randamentul potrivit.
  • Boilere electrice clasice – Aceste dispozitive sunt prevăzute cu vase speciale pentru depozitarea apei și o rezistență electrică, comandată de un termostat. În cazul acestor boilere, capacitatea rezervoarelor poate varia considerabil, de la 10 până la 1000 litri. Cele cu capacitate mare sunt recomandate cumpărătorilor care au nevoie de un dispozitiv care să acopere nevoile mai multor persoane zilnic. Consumul de energie este mai ridicat în cazul acestor boilere electrice, întrucât acestea utilizează energie chiar și atunci când sunt în repaos, pentru a menține apa caldă în rezervor.
  • Boilere electrice cu inducție magnetică – Aceste dispozitive sunt, de asemenea, prevăzute cu rezervoare de apă. În comparație cu cele clasice, acestea consumă mai puțină energie, diferența fiind în procent de 50%. În plus, boilerele electrice cu inducție magnetică încălzesc apa de două ori mai repede decât cele clasice, economisind astfel timp și energie.

Sursa foto: mathaus.ro

Alegerea boilerului electric în funcție de capacitatea rezervorului
Dacă îți vei îndrepta atenția către un boiler electric cu rezervor de apă caldă, este important să iei o decizie cu privire la capacitatea celui necesar în cazul tău. Aceasta depinde, firește, de numărul de persoane care vor utiliza apa încălzită de dispozitivul ales. Iată câteva recomandări practice care îți pot fi de folos în acest caz:

  • Dacă intenționezi să utilizezi boilerul electric strict pentru treburi casnice, poți opta pentru unul cu un rezervor de până la 30 litri.
  • Dacă există 2 persoane care trebuie să beneficieze de apa caldă pusă la dispoziție de boilerul electric, este recomandat să optezi pentru un dispozitiv cu un rezervor de minimum 50 litri.
  • Dacă numărul de persoane care vor utiliza boilerul depășește limita de 3, trebuie să iei în calcul utilizarea unui boiler electric cu un rezervor care să poată acomoda minimum 100 litri de apă.

 

Sursa foto: mathaus.ro

Alegerea boilerului electric potrivit – Recomandări practice
Iată câteva informații utile pe care trebuie să le cunoști pentru a alege produsul potrivit și a eficientiza utilizarea acestuia.

  • Alegeți de la început capacitatea optimă a rezervorului în funcție de nevoile curente și viitoare ale familiei.
  • Specialiștii recomandă montarea boilerelor electrice în camere mai puțin răcoroase, pentru a rezista mai bine în timp.
  • Este indicat să optați pentru două boilere, de dimensiuni mai mici, pentru baie și bucătărie, pentru a eficientiza utilizarea acestora.
  • Investiția într-un boiler performant este una mai costisitoare inițial, însă aceasta va fi recuperată pe termen lung, datorită randamentului sporit a produsului ales.

Acum că ați descoperit principalele criterii de selecție a unui boiler electric, puteți alege produsul potrivit nevoilor voastre. Mizați pe calitatea rezervorului de apă a produsului ales, pe eficiență și randament sporit, pentru a eficientiza investiția efectuată.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă