12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCum a petrecut Diego Maradona cu Pablo Escobar în închisoarea La Catedral

Cum a petrecut Diego Maradona cu Pablo Escobar în închisoarea La Catedral

Acest episod datează din 1991, când Maradona a fost invitat la o petrecere surpriză. La acel moment, Escobar se afla în închisoarea de lux pe care singur și-a creat-o, La Catedral, unde obișnuia să dea numeroase petreceri.

 Mai mult, Escobar și-a creat, în interiorul închisorii, inclusiv un teren de fotbal.

 

Iar la petrecerile pe care le dădea a fost invitat, în 1991, inclusiv Diego Maradona. Momit cu o sumă uriașa de bani, Maradona a acceptat pe loc oferta, dar a susținut că habar nu avea cine era Escobar. El spune că și-a dat seama abia a doua zi dimineața de identitatea sa.

 

“Am fost dus într-o închisoare înconjurată de mii de paznici. Am spus ‘Ce naiba se întâmplă? Sunt arestat?’ Locul era ca un hotel de lux. Ei mi-au spus ‘Diego, acesta este El Patron’. Eu nu citeam ziarele și nici nu mă uitam la televizor, așa că habar nu aveam cine era”, a povestit Maradona într-un interviu acordat în urmă cu mai mulți ani.

 

Apoi, el a relatat cum a decurs întâlnirea cu Pablo Escobar și ce discuție au avut.

 

“Ne-am întâlnit într-un birou și el mi-a spus că iubește jocul meu și că s-a identificat cu mine pentru că, la fel ca el, am triumfat prin sărăcie”, a explicat Maradona.

 

Escobar, Maradona și ceilalți locuitori din La Catedral au jucat un meci de fotbal, iar apoi au dat o petrecere.

 

“Mai târziu în acea seară am avut o petrecere cu cele mai bune fete pe care le-am văzut vreodată în viața mea. Și a fost într-o închisoare! Nu-mi venea să cred! A doua zi dimineața, el m-a plătit și mi-a spus la revedere”, a povestit starul fotbalului argentinian.

 

Închisoarea La Catedral a fost construită în 1991 în urma unui acord făcut de Pablo Escobar cu guvernul columbian.

 

La acel moment, Escobar a convins autoritățile să nu-l extrădeze în SUA și a cerut să fie închis în unitatea de detenție pe care tocmai el a creat-o, La Catedral.

 

Escobar și-a ales până și paznicii închisorii, iar aceștia erau cei mai loiali oameni ai săi.

 

Închisoarea beneficia de dotări de lux, avea bar, jacuzzi, o cascadă, teren de fotbal și chiar și un telescop prin care Escobar își urmărea seara familia în timp ce vorbea la telefon. Având în vedere aceste dotări, închisoarea a fost denumită și Hotel Escobar.

 

Din închisoare, Escobar continua să-și conducă afacerile ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și continua să primească numeroase vizite din partea oamenilor săi de încredere, rămași încă în libertate.

 

În 1992, guvernul din Columbia a decis însă că Pablo Escobar să fie mutat într-o închisoare normală, dar traficantul de droguri a refuzat.

 

Astfel, în iulie 1992, după ce a stat un an și o lună în La Catedral, Escobar a decis să evadeze, ieșind pe ușa din spate a închisorii, în timp ce forțele armate păzeau intrarea din față. Despre evadarea lui Escobar a vorbit și fiul acestuia, Sebastian Marroquin, care a declarat că fuga a fost una ușoară și că doar un paznic a fost ucis în timpul evadării.

 

La Catedral a fost abandonată până în 2007, când un grup de călugări a sosit și a transformat locul într-un loc de meditație în afara orașului. Ei au construit o capelă, o librărie, o cafenea și camere pentru oaspeți. Aici se se țin cursuri în memoria celor care au căzut pradă cartelurilor drogurilor. Astfel, orașul Envigado a cedat proprietatea La Catedral către acești călugări.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă