21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCriterii de care să ții cont atunci când alegi un laptop

Criterii de care să ții cont atunci când alegi un laptop

Prin urmare, laptopul este indispensabil atât pentru elevi și studenți, cât și pentru profesioniști și oameni de afaceri.

Pe piață există însă multe modele disponibile, cu prețuri și specificații foarte diferite, astfel încât alegerea celui mai bun laptop poate fi dificilă. De aceea, venim în ajutorul tău cu acest articol, în care îți prezentăm cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când trebuie să cumperi un laptop.

Sistemul de operare: Mac, Windows sau Chrome OS?

Cele mai multe laptopuri au preinstalat unul dintre următoarele sistem de operare: Windows, Chrome OS sau Mac OS (acesta din urmă se regăsește numai pe MacBooks). Toate aceste sisteme sunt foarte bune, dar utilizarea lor este puțin diferită, de aceea trebuie să alegi un sistem de operare cu care ești obișnuit, astfel încât să poți lucra foarte ușor pe noul laptop.

Cel mai popular și flexibil sistem de operare este Windows, iar cea mai nouă versiune disponibilă în prezent este Windows 10. Laptopurile care au instalat Windows se găsesc și la prețuri foarte accesibile, dar există și modele premium, cum este gama Dell XPS, destinată celor care își doresc un produs cu specificații superioare și performanță deosebită.

Laptop tradițional sau 2 în 1?

Multe laptopuri de ultimă generație sunt dispozitive hibrid, care fac parte din categoria 2 în 1, pentru că pot fi folosite și ca laptop, dar și ca tabletă. Cele mai multe au ecranul detașabil, care devine și tastatură tactilă, dar există și unele gadgeturi flexibile, care se pot îndoi la 360 de grade, pentru a trece din modul laptop în modul tabletă și invers.

Aceste dispozitive sunt o alegere bună numai dacă ai cu adevărat nevoie și de o tabletă. În caz contrar, ar fi mai bine să alegi un laptop tradițional, care este mai accesibil ca preț și îți poate oferi o performanță superioară.

Cum alegi dimensiunea potrivită?

Laptopul este prin definiție un dispozitiv portabil, prin urmare trebuie să ții cont și de acest aspect și să te asiguri că este suficient de compact ca să-l poți lua cu tine oriunde ai nevoie. Astfel, dacă ai nevoie de un laptop mic și cât mai ușor, alege unul cu diagonala ecranului de 11-14 inci. Aceste modele sunt foarte ușor de cărat în geantă sau rucsac, dar poate fi dificil să lucrezi pe ele mai mult timp, pentru că au ecranul foarte mic.

Cele mai populare modele sunt cele care au ecranul de 15-16 inci. Sunt și ele ușor de transportat, dar principalul avantaj este ecranul mai mare, care îți ușurează mult activitatea. În schimb, dacă vrei un laptop care va sta mai mult la birou sau la tine acasă, atunci alege unul mai mare, cu ecran de 17-18 inci. Aceste modele sunt ideale pentru gaming, dar și pentru proiecte complexe, deoarece au o putere de procesare mai mare.

Acestea sunt cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când alegi un laptop. Pe lângă toate cele menționate anterior, verifică atent și specificațiile interne, pentru a te asigura că alegi un model cu procesor suficient de puternic, baterie rezistentă și memorie destul de bună pentru nevoile tale.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă