25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăLifestyleCristi Puiu lansează un atelier dedicat actorilor, alături de Dragoș Bucur și...

Cristi Puiu lansează un atelier dedicat actorilor, alături de Dragoș Bucur și Dorian Boguță

Atelierul își propune să se finalizeze cu realizarea unui film de lung-metraj dezvoltat și regizat de Cristi Puiu.

„Acceptarea invitației noastre de către regizorul Cristi Puiu de a susține acest Atelier înseamnă foarte mult pentru mine. Mi-am început cariera în film odată cu „Marfa și banii” și știu că ceea ce are de oferit Cristi Puiu, dar și cerințele lui din punct de vedere profesional sunt fără compromis, ori asta este tot ce își poate dori un actor de la un regizor/pedagog/mentor”, a spus Dragoș Bucur.

Conceptul îi aparține regizorului Cristi Puiu, cel care va fi prezent alături de cursanți pe parcursul celor 30 de zile de căutari și investigări actoricești. Cristi Puiu a susținut două cursuri similiare în anii precedenți, în Franța.

„Cu Pirandello și Cassavetes la subțioară, ajutat de o echipă de actori, de un producător, de un director de imagine și de un inginer de sunet, voi încerca să circumscriu înțelesurile ce par să se ascundă în triada lui Bresson, și pe care eu o traduc, provizoriu, astfel: ETRE ACTEUR – ETRE PERSONAGE – ETRE AUTEUR”, a spus Cristi Puiu.

Atelierul este pentru toți cei peste 18 ani, care sunt pasionați de actorie, fără a fi obligatoriu să aibă studii de profil, ci doar să creadă în visul lor. Cursurile vor dura o lună și vor fi făcute la intensitate maximă: 5 zile pe săptămână, 12 ore pe zi, iar, la final, cei prezenți vor avea ocazia să participe la filmul realizat de Cristi Puiu în timpul altelierului. Locurile sunt limitate.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.actoriedefim.ro. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă