Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Comitetele Județene pot decide închiderea de restaurante, anunță premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul și Comitetul Național pentru Situații de Urgență au elaborat un cadru general, dar că decizii legate de închiderea de restaurante se pot lua în fiecare județ.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2020 - 17:23

Premierul Ludovic Orban a precizat, joi, că Guvernul și Comitetul Național pentru Situații de Urgență au elaborat un cadru general pentru funcționarea unităților de alimentație publică, dar că decizii separate pot lua, pe plan local, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență.

Acestea sunt cele care "decid", inclusiv cu privire la menținerea în funcțiune sau la suspendarea activității restaurantelor, a spus premierul Orban, răspunzând la întrebarea unui reprezentant al industriei Horeca.

Acesta dorise să știe ce decizie pregătește Guvernul cu privire la funcționarea restaurantelor în zilele următoare, în contextul pandemiei.

În acest moment, restaurantele pot funcționa atât în spații închise cât și pe terase, cu condiția respectării măsurilor sanitare și de distanțare.

Acum câteva zile, președintele Iohannis anunța că nimeni nu dorește să se introducă noi restricții în România dar că populația trebuie să respecte măsurile sanitare.

Comentarii