Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cluj: Festival dedicat câinilor, organizat în Parcul Arkhai din Vlaha

Festival dedicat câinilor, organizat pentru a susţine şi încuraja relaţia dintre oameni şi animalele lor de companie, va avea loc duminică în Parcul Arkhai din localitatea Vlaha, creat de artistul Erno Bartha.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2018 - 13:08

Festivalul Alternativ Canin este dedicat tuturor patrupezilor, indiferent că sunt de rasă pură sau comună.

"Ideea s-a născut de mulţi ani. Lucrând foarte mult cu diverse asociaţii de protecţia animalelor, Peter a simţit deseori nedreptatea de a cataloga câinii în rasă pură şi 'corcitură'. Crede că este disproporţionat să se organizeze expoziţii splendide pentru câinii cu pedigree, iar câinii de rasă comună să nu fie recunoscuţi de niciun fel. Homo sapiens-ul a îmblânzit lupul pentru ca mai apoi să ajungă la forma de câine, cel mai fidel partener, coleg şi prieten al omului. Cum pe atunci nu au existat rase, nici acum unii câini nu ar trebui consideraţi superiori altora, deoarece celor de 'rasă' nu li se poate atribui niciun merit că le-ar curge 'sângele albastru' prin vene. Din aceste motive, medicul veterinar a hotărât să organizeze un concurs pentru toţi câinii, indiferent dacă sunt de rasă sau nu şi să definească categorii care să-i facă pe toţi câştigători", spune Erno Bartha despre ideea care a stat la baza festivalului.

Potrivit acestuia, dacă la concurs se va înscrie spre exemplu un câine dinamic, lung, cu forme frumoase, el participă la categoria ''atlet'', unde poate concura şi un câine de vânătoare sau un amstaff.

Juriul nu este unul profesionist, format din iubitori de animale.

Câinii înscrişi în competiţie sunt din start câştigători: intrând în ring, primesc câte un lanţ cu numulit. Premiile sunt realizate de către artistul Laszlo Balazs, afişele şi flyerele de Elemer Konczey.

Înscrierea se poate face în următoarele categorii: ''Găluşcă mică'', ''Vagabond de noapte'', ''Fier beton'', ''Special needs dog''. La festival pot participa şi câini cu dizabilităţi fizice.

"Aceasta este sărbătoarea căţeilor fericiţi, oricum ar fi ei", susţin oganizatorii.

Înscrierile se pot face pe adresa de email [email protected] Evenimentul va începe la ora 09,30, iar premierea va avea loc între orele 15,00 - 16,00. În program vor fi incluse şi o demonstraţie de dresaj, diverse activităţi pentru copiii şi echitaţie. Intrarea este liberă.

Comentarii

loading...