20.7 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Clădirile pot avea aer purificat cu lumină UV în sistemul de ventilație

Un nou parc de birouri amenajat în zona de nord a Bucureștiului va avea un sistem de purificare a aerului de ultimă generație.

Proiectul J8 Office Park include un sistem de filtrare avansată și dezinfectarea cu lumină ultravioletă UV-C a aerului proaspăt, care, împreună, asigură un mediu de lucru sigur și igienic.

Lumina ultravioletă UV-C, introdusă în sistemul de ventilație și în lifturi, sterilizează aerul și suprafețele și asigură o protecție ridicată împotriva virusurilor cum este SARS-CoV-2, precum și a altor agenți patogeni. În plus, a fost introdus și un sistem de acces fără atingere care include recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare ale vehiculelor, porți automate de acces și intrare în ascensoare, fără a fi nevoie de apăsarea butoanelor. 

Proiectul J8 Office Park este programat să fie finalizat la mijlocul anului 2021 și va fi primul dintr-o nouă generație de clădiri de birouri care oferă un nivel de igienă și siguranță superioare celor de până acum, protejând angajații împotriva virusurilor și bacteriilor care se transmit pe calea aerului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă