27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleCine va câștiga Liga Campionilor? Descoperă favoritele acestei ediții!

Cine va câștiga Liga Campionilor? Descoperă favoritele acestei ediții!

Competiția pentru câștigarea trofeului Ligii Campionilor este și mai fascinantă în acest sezon, când transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus a plasat-o pe campioana Italiei printre primele trei favorite, în opinia specialiștilor.

FC Barcelona este echipa creditată cu cele mai mari șanse de a ajunge în ultimul act și de a câștiga cupa, deși echipa condusă din teren de Lionel Messi nu a mai jucat finala de mulți ani. Manchester City este a doua favorită, având ca principal argument valoarea lotului: peste 1 miliard de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com.

Real Madrid nu mai este ce a fost
Așa cum spuneam, „Juve” este următoarea favorită, devansându-le pe Bayern Munchen și, mai important, pe ultimele două finaliste: Real Madrid și Liverpool. Alegerea specialiștilor poate părea curioasă, însă ce s-a întâmplat în etapa a doua a fazei grupelor le-a dat dreptate: „galacticii” au fost învinși la Moscova (0-1), de ȚSKA, iar „cormoranii” au fost dominați autoritar și până la urmă au pierdut confruntarea cu Napoli (0-1).

„Ne e foame de trofee”, a declarat Neymar, anunțând că PSG nu mai acceptă statutul de outsider în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.  Ca să arate că nu glumește, brazilianul a înscris de trei ori într-un „sec” 6-1 contra Stelei Roșii din Belgrad.

Printre favoritele la câștigarea Ligii Campionilor este și Atletico Madrid, care are o echipă echilibrată în acest sezon: apărare solidă, mijloc foarte bun și atac format din Griezmann și Diego Costa. Iată care sunt cele mai importante cifre ale granzilor care emit pretenții la ridicarea trofeului în acest sezon, cu mențiunea că „trofee” se referă atât la succesele în Liga Campionilor, cât și în Cupa Campionilor Europeni:

FC BARCELONA (Spania)

Trofee: 4

Valoare de piață: 1,14 miliarde de euro (potrivit transfermarkt.com)

Cei mai scumpi jucători: Lionel Messi (mijlocaș ofensiv, 180 de milioane de euro), Philippe Coutinho (mijlocaș ofensiv, 120 de milioane), Sergio Busquets (mijlocaș defensiv, 80 de milioane), Ousmane Dembele (atacant, 80 de milioane)

MANCHESTER CITY (Anglia)
Trofee: 0

Valoare de piață: 1,06 miliarde de euro

Cei mai scumpi jucători: Kevin de Bruyne (mijlocaș ofensiv, 150 de milioane), Raheem Sterling (mijlocaș ofensiv, 90 de milioane), Leroy Sane (mijlocaș ofensiv, 90 de milioane)

 

JUVENTUS TORINO (Italia)

Trofee: 2

Valoare de piață: 768,5 milioane de euro

Cei mai scumpi jucători: Paulo Dybala (atacant, 110 milioane), Cristiano Ronaldo (atacant, 100 de milioane), Miralem Pjanic (mijlocaș central, 65 de milioane)

BAYERN MUNCHEN (Germania)
Trofee: 5

Valoare de piață: 827, 8 milioane de euro

Cei mai scumpi jucători: Robert Lewandowski (atacant, 85 de milioane), James Rodriguez (mijlocaș ofensiv, 80 de milioane), Mats Hummels (fundaș central, 60 de milioane), Tiago (mijlocaș central, 60 de milioane)

LIVERPOOL (Anglia)
Trofee: 5

Valoare de piață: 876 de milioane de euro

Cei mai scumpi jucători: Mohamed Salah (atacant, 150 de milioane), Robert Firmino (atacant, 80 de milioane), Sadio Mane (mijlocaș ofensiv, 70 de milioane)

 

PSG (Franța)

Trofee: 0

Valoare de piață: 820,5 milioane de euro

Cei mai scumpi jucători: Neymar (atacant, 180 de milioane), Mbappe (atacant, 150 de milioane), Marco Veratti (mijlocaș central, 70 de milioane)

 

REAL MADRID (Spania)

Trofee: 13

Valoare de piață: 969 de milioane de euro

Cei mai scumpi jucători: Gareth Bale (atacant, 90 de milioane de euro), Toni Kroos (mijlocaș central, 80 de milioane de euro), Raphael Varane (fundaș central, 80 de milioane de euro)

 

ATLETICO MADRID (Spania)
Trofee: 0

Valoare de piață: 807 milioane de euro

Cei mai scumpi jucători: Antoine Griezmann (atacant, 120 de milioane de euro), Koke (mijlocaș central, 70 de milioane), Oblak (portar, 70 de milioane)

Cine crezi că se va impune în final? Dacă ai mai dat pronosticuri care s-au dovedit câștigătoare, te poți specializa în ponturi la pariuri. Tipsterii de succes au parte și de glorie, și de bani.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă