15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCertitudinea unui implant de par

Certitudinea unui implant de par

Ce este transplantul de par FUE?

Excizia unității foliculare, sau FUE, este o tehnică pe care chirurgii de transplant de păr o utilizează frecvent pentru a recolta unități foliculare individuale (foliculi de păr) din partea din spate a capului. Chirurgul foloseste un instrument cilindric pentru a implanta cu meticulozitate fiecare folicul în zonele cu mai puţin păr sau cu chelie. Fiecare grefă conține unul până la trei fire de păr, și pe măsură ce sunt implantate, chirurgul le aşează în direcția de creștere a părului. Rezultatele permanente vor recreea linia naturală a părului şi modele de creștere. Deoarece cicatricile nu sunt la fel de evidente ca cele lăsate de tehnica de transplant cu unitate foliculară (FUT), recoltarea FUE este ideală pentru bărbații (şi nu numai) care doresc să păstreze părul lor tuns foarte scurt post-chirurgie. Un implant de păr reușit va reda naturalețea părului dumneavoastră. În clinica MCC Hair Clinic puteți opta şi pentru alte tratamente post sau preoperatorii, legate de chirurgia estetică şi reparatorie, fără durere

Cui se adresează transplantul de păr prin tehnica FUE?

Transplantul de păr prin cprocedura FUE este deosebit de eficient în tratarea cheliei de tipar masculin, şi-anume diminuarea liniei părului sau chelie în zona coroanei sau tâmplelor, care au ca şi cauză de o combinație de genetică și a hormonului masculian dihidrotestosteron. Având în vedere că jumătate dintre bărbați au un anumit grad de pierdere a parului până la vârsta de 35 de ani, înlocuirea părului este un subiect de interes.

Dacă există o rărire a părului în toată zona capului, situaţie care este mai răspândită la femei (sau ca urmare a chimioterapiei anterioare sau alte condiții), eficienţa tehnicii depinde de cantitatea de unități foliculare viabile pentru a fi recoltate.

Cât durează recuperarea în urma transplatului de păr prin procedura FUE?

Pentru majoritatea persoanelor, aproximativ trei zile libere după o procedură FUE sunt suficiente, dar zona transplantată va avea cruste sau cicatrici și poate arata roz (ca o arsură solară) pentru aproximativ o săptămână, deci poate doriți să luaţi în calcu acest lucru. Recuperarea este rapidă, dar este nevoie de aproximativ 10 zile pentru zona donatoare să arate complet vindecată. În cazul în care zona donatoare a fost complet rasă, va dura aproximativ două săptămâni ca părul să crească.

Medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni specifice pentru spălarea și îngrijirea părului în timpul recuperării. Urmați aceste instrucțiuni îndeaproape, pentru a asigura cel mai bun rezultat. Majoritatea medicilor recomanda o perioadă de așteptare de 48 de ore înainte de spălarea părului.

Când veţi vedea rezultatele transplantului prin tehnica FUE şi cât durează efectul?

Ar trebui să vedeți aproximativ 50% din firele de păr transplantate în creștere în termen de aproximativ cinci luni, 80% în creștere în opt luni, și un rezultat final în 12 luni.

După procedură, majoritatea firelor de păr nou transplantate vor cădea în primele trei până la opt săptămâni, într-un proces cunoscut sub numele de efluvium anagen. Adesea, acest lucru se întâmplă într-un val, în jurul săptămânilor trei și patru.

Părul revine la aproximativ două-patru luni după operaţie. Noua creștere va apărea inițial ca fire de păr mai fine, câștigînd în lungime și diametru pe măsură ce cresc. Până la sfârșitul primului an, firele de păr noi ar trebui să fie la fel de robuste ca celelalte fire de păr.

Perioada “latentă” între chirurgie și creșterea părului nou este de obicei de două până la trei luni. Cu toate acestea, nu toate cresc dintr-o dată, deoarece fiecare fir de păr are trei cicluri de creștere și propriul său ritm. Ulterior, părul nou va crește în același ritm ca și părul netransplantat.

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă