Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cererea de eliberare condiţionată a asasinului lui John Lennon a fost respinsă

Bărbatul care l-a asasinat pe John Lennon va petrece în spatele gratiilor cel puţin încă doi ani după ce cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă, a declarat vineri un purtător de cuvânt al comisiei pentru eliberări condiţionate din New York pentru DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

24.08.2018 - 20:40

Mark David Chapman, în vârstă de 63 de ani, l-a împuşcat pe fostul solist al Beatles în faţa apartamentului său din New York în decembrie 1980 şi a fost condamnat la o sentinţă de la 20 de ani închisoare şi până la închisoare pe viaţă.

Eliberarea lui Chapman "ar fi incompatibilă cu bunăstarea şi siguranţa societăţii", a apreciat comisia în decizia sa.

"Aţi recunoscut că aţi planificat cu atenţie şi executat o crimă asupra unei persoane celebre în toată lumea fără niciun alt motiv decât acela de a câştiga notorietate", se menţionează în decizia respectivă.

Comisia a adăugat că eliberarea sa ar putea pune populaţia în pericol, întrucât există probabilitatea ca cineva să încerce să-i facă rău lui Chapman din răzbunare sau într-un acces de furie. Chapman a fost prima dată eligibil pentru a depune o cerere de eliberare condiţionată în 2000.

Este pentru a zecea oară când cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă. El va putea înainta o nouă cerere abia în august 2020.

Comentarii

loading...