29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăLifestyleCelebra Insulă a Paștelui din Chile se va redeschide în curând turiștilor

Celebra Insulă a Paștelui din Chile se va redeschide în curând turiștilor

Pentru prima dată de când a început pandemia COVID-19, Insula Paștelui, din Chile, se va deschide turiștilor. 1 august este data la care destinația insulară va fi deschisă oficial, după doi ani de așteptări, notează Times of India.

Pandemia a închis foarte multe obiective turistice. Asta s-a întâmplat și cu Insula Paștelui din Chile, care se va redeschide după doi ani de așteptări.

Insula este situată la aproximativ 3.500 km vest de coasta chiliană. Este una dintre cele mai populare destinații turistice din regiunea sudică a Oceanului Pacific.

Denumită și Rapa Nui, Insula Paștelui este renumită mai ales pentru moais, misterioasele statui de piatră care stau în picioare ca niște santinele.

Turismul este principala sursă de venit a insulei, iar redeschiderea insulei pentru călători este binevenită. În prezent, există un singur zbor săptămânal către Insula Paștelui, dar acest lucru se va schimba începând cu luna august. Până la trei zboruri pe săptămână vor fi puse la dispoziția turiștilor.

De asemenea, Insula Paștelui este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...
00:00:51

VIDEO: Accident șocant de autobuz în Peru

Cel puțin 17 persoane, printre care trei copii, au fost rănite după ce un autobuz s-a răsturnat joi (23 iunie) pe o autostradă din...
Ultima oră
Pe aceeași temă