16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleCele mai mari 6 greșeli pe care le faci la cumpărături fără...

Cele mai mari 6 greșeli pe care le faci la cumpărături fără să îți dai seama

Oricât ai încerca, este imposibil să scapi de cumpărăturile lunare. Mâncarea, hainele, gadgeturile, accesoriile și alte bunuri de care ai nevoie sau pe care le dorești vor reprezenta de fiecare dată cele mai grele lovituri pe care bugetul tău lunar le va primi. Pentru că este imposibil să le eviți, există metode să mai reduci din cheltuieli, să ai mereu tot ce îți trebuie la îndemână, fără să te mai trezești în ultimele 10 zile din lună până la salariu că situația financiară nu este cea mai bună.

 

Cele mai mari 6 greșeli pe care le faci la cumpărături fără să îți dai seama:

 

1. Nu verifici garanția produselor

De câte ori ai cumpărat un produs fără să citești ce cuprinde garanția produselor? Mai ales atunci când cumperi electrocasnice, gadgeturi sau accesorii, garanția este extrem de importantă. În primul rând, poți afla ce trebuie să faci dacă un produs îți vine defect sau cum îl poți înlocui cu unul nou. Garanția trebuie să specifice clar care este perioada acoperită, care este contextul în care nu poți primi banii înapoi, în cazul în care produsul s-a defectat, dacă există acoperire extinsă către terți, în contextul în care defecțiunea unui produs a cauzat alte probleme, și unde poți rezolva toate problemele. Poți avea plăcuta surpriză, așa cum precizează garanția IQOS, să descoperi că poți înlocui dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului cu un simplu telefon, un cod prin SMS și o vizită la orice benzinărie de pe lista distribuitorilor.

 

2. Pleci la cumpărături când ți-e foame

De cele mai multe ori, cumpărăturile făcute pe stomacul gol nu vor face decât să-ți umple coșul cu produse de care nu te vei atinge în niciun caz în următoarele ore, iar unele probabil vor ajunge direct la gunoi în câteva zile. De cele mai multe ori, când pleci la cumpărături atunci când îți este foamei, te vei găsi în situația în care orice vei vedea îți va face poftă, astfel vei acționa în consecință și vei cumpăra tot. Însă risipa produsă nu va face decât să-ți producă o gaură importantă în portofel, mai ales dacă acesta este un obicei repetat.

 

3. Nu îți faci o listă

O listă de cumpărături te va salva de situația în care vei pierde mult timp în supermarket încercând să-ți amintești ce mai trebuie să iei pentru acasă. Dar dincolo de timpul pe care l-ai putea salva, o listă clară de priorități te va ajuta să te limitezi doar la lucrurile notate și să ignori alte produse care îți fac cu ochiul.

 

4. Nu ești atent la promoții și reduceri

De cele mai multe ori, raionul cu reduceri este și cel mai plin de clienți. Ai putea fi tentat să-l eviți pentru a scăpa de aglomerație, însă poți rata astfel oportunități importante de a obține prețuri excelente pentru produse similare cu cele pe care le cauți tu.

 

5. Nu compari prețurile

Cum oricine are un telefon inteligent în buzunar sau geantă acum, ar fi indicat ca înainte de a ieși la cumpărături să cauți pe internet prețurile produselor pe care le cauți la mai multe magazine. Ai putea avea surpriza de a regăsi diferențe spectaculoase de preț în anumite situații.

 

6. Cumperi impulsiv

Să pleci la cumpărături deși nu ai nevoie de nimic poate avea pur și simplu un efect terapeutic. Util, până la un punct, acest obicei se poate dovedi pe termen lung foarte periculos pentru bugetul tău lunar.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă