21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăLifestyleCele mai importante motive pentru care trebuie să începi să faci economii...

Cele mai importante motive pentru care trebuie să începi să faci economii începând chiar de astăzi

Motivele pentru care oamenii din țara noastră cheltuie impulsiv tot ceea câștigă sunt necunoscute, dar vremurile incerte în care ne aflăm ar trebui să ne determine să începem să econimisim cât mai mulți bani. Poate la început pare un lucru dificil de făcut, dar o privire de ansamblu asupra a tot ceea ce putem face cu o sumă mare de bani economisită pe o perioadă mai lungă de timp poate fi chiar impulsul de care avem nevoie pentru a pune la cale un plan de economii:

 

1. Fondul de urgență

Gândiți-vă cât de utilă va fi o sumă mai mare de bani pusă de-o parte în cazul în care apare o urgență în viața dumneavoastră sau a cuiva apropiat. Expresia „a economisi bani albi pentru zile negre” are rădăcini în înțelepciunea poporului român, arhicunoscută pentru sfaturile foarte utile tansmise din generație în generație de mii de ani. Oricând poate apărea o astfel de situație care să necesite rapid o sumă mare de bani, fie că este vorba de reparația mașinii, o situație medicală sau pierderea locului de muncă. Cel mai bine este ca dumneavoastră să aveți deja suficienți bani economisiți pentru a trece cu bine peste orice impas. O altă soluție în aceste situații este să accesați un împrumut rapid de la creditori precum https://banksecrets.dk/ .

 

2. Economii pentru vârsta pensionării

Având în vedere situația economică din ce în ce mai proastă atât la nivel mondial, cât și în țara noastră, siguranța pensiei care ni se cuvine la bătrânețe este din ce în ce mai incertă. Cea mai înțeleaptă decizie în acest moment este economisirea unei sume de bani lunar care să poată fi accesată peste decenii. Astfel vă veți asigura o bătrânețe liniștită și fără griji.

 

3. Bani economisiți pentru bucuria personală

Vizualizați cel mai scump lucru pe care ați putea să vi-l permiteți dacă ați reuși să puneți bani de-o parte. Acesta poate fi o mașină, o bijuterie, un obiect de artă sau chiar avansul pentru un apartament sau o vacanță de lux. Este foarte dificil pentru un om cu venituri medii să atingă astfel de deziderate fără un plan de economii bine pus la punct, deci vizualizarea acestuia și decizia luată chiar în acest moment pot fi chiar calea către succes.

Cel mai ușor mod în care putem economisi bani este să avem foarte clar în minte scopul pentru care decidem să facem acest pas. Indiferent care este acesta, momentul oportun pentru a crea și implementa un plan de economii personale este chiar acum. Fie că vă doriți siguranța prezentului, a viitorului sau doar un mic răsfăț mai scump care să vă facă o bucurie de moment, o sumă de bani pusă de-o parte lunar devine după un timp o plasă de siguranță care vă oferă doar avantaje.

Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă