12.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleCele mai frecvente defecțiuni cu care te-ai putea confrunta dacă ai un...

Cele mai frecvente defecțiuni cu care te-ai putea confrunta dacă ai un Volkswagen

Germanii se pricep de minune la producerea de mașini durabile și care „țin cu casa”, adică cele a căror întreținere nu presupune cheltuieli foarte mari. Românii sunt fani înfocați ai acestei mărci de autoturisme, ceea ce se poate vedea cu ușurință pe șoselele din țara noastră. Toți cei care au ales să conducă un Volkswagen știu că raportul dintre calitatea și prețul „mașinii poporului” este unul excelent, așa că au optat pentru achiziția unui Polo, Golf, Passat, Jetta, Phaeton, Tiguan, Touareg sau Arteon.

Deși modelele de Volkswagen sunt la mare căutare printre șoferii care vor să se bucure de cât mai multe călătorii în siguranță, acestea ajung, în cele din urmă, să se confrunte cu mici defecțiuni. Dacă te gândești să îți achiziționezi o mașină germană sau ai deja una și vrei să afli la ce ar trebui să te aștepți, după un anumit număr de kilometri parcurși, am adunat pentru tine cele mai frecvente probleme cu care se confruntă cei care conduc un Volkswagen. Iată care sunt acestea.

 

Injectoarele
Orice posesor al unei mașini diesel știe că aceasta ar fi cea mai dificilă situație în care s-ar putea afla, dacă unul sau mai multe injectoare montate pe autoturismul pe care îl conduc ar ceda. În cazul unui Volkswagen, cea mai des întâlnită defecțiune a lor constă în scurtcircuitarea injectoarelor, iar cel mai problematic este motorul de 2.000 de metri cubi TDI, mai exact motoarele cu codurile BKP, BMD și BMR.

 

Filtrul de particule
Filtrul de particule pare să dea bătăi de cap tuturor șoferilor, indiferent de marca pe care au ales să o conducă, dar Volkswagen-ul, mai ales în cazul modelului Passat, tinde să bată toate recordurile în acest sens. Cauzele principale pentru care un filtru de particule pentru Passat ajunge să se înfunde pot fi calitatea proastă a combustibilul cu care este alimentat autoturismul, folosirea excesivă a mașinii doar în mediul urban, și nu pe șosele din afara orașului, ceea ce s-ar putea traduce prin regimuri de turații scăzute, injectoarele sau turbosuflanta defecte, astfel încât motorina sau uleiul ajung în filtru, ori utilizarea motorului la temperaturi foarte scăzute, din cauza faptului că motorul reușește să pornească procesul de regenerare a filtrului de la 80 de grade Celsius în sus.

Senzorul Termocuplă
Din cauza multitudinii de senzori și a circuitelor complexe, partea tehnică a mașinilor are din ce în ce mai mult de suferit. Tot Volkswagen Passat ține capul de listă și în această situație, din pricina faptului că senzorul de termocuplă se defectează destul de des, ducând la creșterea temperaturii motorului la peste 90 de grade Celsius. Înainte de a hotărî să schimbi senzorul, verifică dacă nu cumva siguranța acestuia este defectă, respectiv cea de pe poziția 10 din panoul de siguranțe al mașinii.

Frâna de parcare electro-mecanică
O altă problemă des întâlnită și deloc plăcută este la frâna de mână electro-mecanică. Defectarea acesteia poate avea atât o cauză mecanică cât și una electrică. În prima situație, simpla stricare a butonului frânei de mână va duce la imposibilitatea de a folosi frâna de mână la un Volkswagen. În cel de-al doilea caz, poate fi vorba de un contact prost al filtrelor de curent, care, odată cu trecerea timpului, se vor uza. Aceste probleme pot fi rezolvate relativ ușor de un electrician auto. Dacă butonul este stricat, trebuie înlocuit.

Dacă ai nevoie să schimbi una sau mai multe componente ale Volkswagen-ului pe care îl conduci, poți comanda piese auto Volkswagen de la ePiesa care vor ajunge la tine în cel mai scurt timp, pentru că vei beneficia de transport prin serviciul de curierat rapid. Bucură-te de o mașină nemțească și de drumuri făcute în siguranță!

Cele mai citite

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă