13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCele 3 vitamine minune care ne pot oferi o imunitate puternică

Cele 3 vitamine minune care ne pot oferi o imunitate puternică

Căderile imunitare și perioadele în care organismul este suprasolicitat au devenit tot mai dese în ultimul timp. De vină în cea mai mare măsură în acest context este alimentația haotică, necorespunzătoare, urmată de neglijarea timpului optim alocat odihnei.

Ca de fiecare dată, există o sumedenie de soluții prin care ne putem ține imunitatea la cote maxime. Un prim pas în acest sens este reprezentat de respectarea cu strictețe a meselor zilnice, fiind și cât mai sănătoase posibil. Pasul următor este odihna din belșug, urmat de 3 vitamine minune ce reprezintă un susținător al acestor pași. Aceste vitamine s-au dovedit a fi extrem de benefice pentru imunitate, fiind un aliat de temut al acesteia.

Vitamina C – cea mai bună prietenă a imunității

Vitamina C, după cum prea bine știm cu toții, se regăsește într-o mulțime de suplimente alimentare pe care medicii ni le prescriu atunci când suntem răciți sau gripați. O prietenă devotată a imunității, vitamina C a dovenit că poate anihila eficient virusurile și bacteriile din organismul nostru. Cum se întâmplă totul? Vorbim de o vitamină ce ajută la producerea rapidă a anticorpilor, anticorpi care stimulează la rândul lor producția de limfocite C – celule imunitare, după cum mai sunt denumite, acestea luptă împotriva virusurilor, bacteriilor și chiar împotriva celulelor canceroase.

Nu în ultimul rând, aceeași vitamină minune funcționează ca un antioxidant puternic, fiind cel care ne protejează de atacurile radicalilor liberi. Magazinul online Vitamix a pregătit deja pentru cei interesați o mulțime de suplimente alimentare cu un conținut bogat în vitamina C.

Vitamina E – întărește inumitatea și ține bătrânețea la distanță

La fel că și vitamina C, vitamina E este renumită pentru maniera în care protejează imunitatea, asigurându-se constant că aceasta se află la un nivel optim. Studii diverse au arăt că vitamina E poate reduce semnificativ riscul de atac de cord, reducând de asemenea și riscul de îmbătrânire prematură. În aceeași ordine de idei, fumătorilor, dar și persoanelor care consumă alcool, le este recomandat să ia vitamina E în cantități prescrise doar de un medic.

Cum protejează imunitatea vitamina E? Ei bine, aceasta sporește producerea de celule B imunitare care sunt responsabile de generarea anticorpilor. Pe vitamix.ro se regăsesc o mulțime de suplimente alimentare pe bază de vitamina E, ideale spre a fi consumate mai ales în perioadele de tranziție dintre anotimpuri.

Carotenul – un antioxidant puternic

Pe lângă cele două vitamine amintite anterior, și carotenul are ceva de spus în ceea ce privește imunitatea. Vorbim despre un antioxidant puternic ale cărui proprietăți au ieșit în evidență cel mai bine în lupta cu celulele canceroase. Prin intermediul celulelor T, a căror producție o stimulează, carotenul, ajuns în organismul nostru, îi oferă imunității un boost de proprietăți beneficice și necesare pentru a se menține la standarde înalte.

Pentru cei a căror imunitate nu se află în formă maximă în această perioadă, magazinul online vitamix.ro a pregătit o mulțime de suplimente bogate în vitamine ce au rolul de a întări sistemul imunitar.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă