6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe se întâmplă cu titlurile regale ale prințului Harry și soției sale,...

Ce se întâmplă cu titlurile regale ale prințului Harry și soției sale, Meghan Markle

În timp ce Meghan Markle și prințul Harry se pregătesc să marcheze un an de când au renunțat la funcția de membru senior al familiei regale, titlurile lor regale se pun în discuție.

Ca parte a acordului cuplului cu regina Elisabeta anul trecut, Meghan și Harry și-au păstrat titlurile de Alteță, dar nu le mai folosesc.

„Ducele și ducesa de Sussex rămân membri ai familiei regale și rămân numiți și denumiți, ca atare. După cum sa explicat în anunțul din ianuarie, din primăvară își vor păstra în mod oficial titlurile de„ Alteța Sa Regală ”, dar nu vor mai folosi activ titulaturile”, a declarat un purtător de cuvânt al celor doi într-o declarație publicată de Palatul Buckingham în martie 2020, când au demisionat oficial.

Când prințesa Diana a pierdut titlul, după divorțul din 1996 de prințul Charles, mișcarea a fost văzută ca fiind prea punitivă – iar cei din interior se așteaptă ca Harry și Meghan să le păstreze, deoarece aranjamentul lor este reevaluat la un an după plecarea lor regală.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, și prințul Harry, în vârstă de 36 de ani, și-au păstrat titlurile de duce și ducesă de Sussex, dar au ales să se prezinte pur și simplu prin prenumele lor de mai multe ori în ultimul an. În debutul lor pe podcast-ul Spotify luna trecută – lansându-și compania de producție Archewell Audio – s-au prezentat pur și simplu ca „Harry” și „Meghan”.

 

Nelămurite au rămas titlurile militare ale prințului Harry. Pentru veteranul de război din Afganistan și fost căpitan al armatei, pierderea titlurilor sale militare onorifice ar fi devastatoare.

În noiembrie, cererea lui Harry de a avea o coroană de maci așezată la memorialul național londonez acelor militari și femei care au căzut a fost respinsă de bunica sa, regina Elisabeta a II-a.

Harry „înțelege că nu mai are același rol formal în familie ca pe vremuri”, a declarat pentru People o sursă apropiată acestuia. „Dar a fost întristat și dezamăgit de decizie.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă