LOS ANGELES, CA - 26 FEBRUARIE 2017. Câștigătorii premiilor Oscar ținând premiile la cea de-a 89-a ediție anuală a premiilor Oscar de la Dolby Theatre, Los Angeles- credit foto shutterstock

Ce se întâmplă cu Premiile Oscar în 2021

Deși inițial se anunța o amânare în 2021 a Premiilor Academiei Academiei Americane de Film, cunoscute popular sub numele de Premiile Oscar, organizatorii încearcă din răsputeri să se adapteze, ceremonia fiind momentan stabilită pentru 25 aprilie.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

05.01.2021 - 17:45

Pandemia a făcut ravagii în cetatea filmului. Foarte multe producții hollywoodiene nu au mai fost lansate în 2020, cinematografele fiind închise în întreaga lume.

Surse din cadrul premiilor Oscar, citate de publicația Variety, spun că, prin reprogramarea ceremoniei de premiere pentru primăvară, Academia spera că cinematografele vor fi deschise din nou, permițând astfel ca mai multe filme să concureze la sărbătoarea anuală a celor mai bune filme ale anului. Dar chiar dacă sălile de film ar rămâne închise până atunci, organizatorii încearcă să găsească modul în care evenimentul poate continua. Există încă întrebări cu privire la exact câte persoane vor fi prezente în teatrul Dolby cu 3.400 de locuri din Los Angeles, unde are loc în mod tradițional ceremonia.

„Organizatorii fac tot ce pot pentru a se asigura că ceremonia va putea avea loc la un moment dat în 2021: Aceștia au discutat săptămâni întregi dacă ceremonia poate merge mai departe, având în vedere că numeroase lansări au fost amânate”, a declarat o sursă pentru The Sun.

În 2020, Academia Americană de Film a făcut câteva modificări în regulament, pentru a se adapta situației curente, în care lumea cinematografică a fost masiv afectată de pandemia de coronavirus. Astfel, la categoria Cel mai bun film vor putea fi nominalizate și filme care au fost lansate numai pe rețelele de streaming, dat fiind că cinematografele sunt închise și probabil vor rămâne așa o lungă bucată de timp. Anterior, filmele care erau lansate pe platforme trebuiau să intre în cinematografe măcar șapte zile înainte de streamingul online, pentru a se putea califica în cursa pentru Oscar.

Când vine vorba de nominalizările la Premiul Academiei din 2021, există un concurent care a beneficiat de faptul că publicul a fost acasă în 2020. Este vorba de platforma de streaming Netflix, care, anul acesta are o serie de lansări de mare profil, cum ar fi pelicula SF „The Midnight Sky”, care îl are pe George Clooney în rol plincipal, dar și drama „Western News of the World” cu Tom Hanks, realizată , în regia lui Paul Greengrass.

Citește totul despre:

#netflix #premiile oscar

Comentarii