Începând cu data de 01 septembrie 2020 sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelor, atât în interiorul clădirilor cât și în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
În acest sens, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, împreună cu Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a emis “Ordinul pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelor, din interiorul clădirilor, precum și, în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor”, precizează un comunicat transmis de Ministerul Economiei.
Potrivit acestui Ordin, “la intrarea în unitatea de alimentație publică se va face un triaj observațional al clienților, iar accesul clienților cu semne vizibile de infecție respiratorie va fi interzis”.
Portul măștii de către clienți este obligatoriu în cazul deplasării în zonele comune ale unității de alimentație publică. De asemenea, se interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a reduce circulația clienților în interiorul unității.