40 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăLifestyleCe mobilier trebuie să ai într-un dormitor: 6 piese esențiale

Ce mobilier trebuie să ai într-un dormitor: 6 piese esențiale

Decorarea dormitorului tău merge mult mai departe de a cumpăra un pat 140×200 sau king-size. De fapt, din ce în ce mai mulți oameni fac pasul cel mare și adaugă și alte elemente decorative în camerele lor pentru a crea o ambianță pe cât de modernă, pe atât de liniștită: comodă dormitor, dulap etc. Tocmai te-ai mutat și vrei să știi ce mobilier se potrivește într-un dormitor? Iată câteva dintre piesele cu care poți mobila această cameră!

1. Comodele și noptierele

Când vine vorba de dormitoare, depozitarea este crucială. Locuiești într-un mini-apartament sau camerele din casa ta sunt prea mici? Aceasta nu va mai fi o problemă! Achiziționarea unei comode simple sau a unei comode dormitor cu sertare te va ajuta să compensezi lipsa de spațiu.

Merită menționat faptul că aceasta este o modalitate excelentă de a crea iluzia unor tavane înalte în orice zonă a casei tale. În mod similar, poți profita de o comodă dormitor cu oglinzi pentru a maximiza lumina și a îmbunătăți estetica generală a unei încăperi.

Această piesă de mobilier îți va permite să organizezi diverse obiecte, cum ar fi articolele de toaletă, hainele și lenjeria de pat. Cel mai bun lucru la aceste piese de mobila dormitoare pentru spații mici este că le poți decora așa cum dorești – nu ezita să plasezi pe ele fotografii, vaze și lămpi!

2. Pat

Patul este cea mai importantă parte a unui dormitor, precum și cea mai mare piesă de mobilier din acesta. Aceasta este piesa care definește restul camerei, așa că este de obicei plasat pe cel mai lung perete. Este esențial să ne amintim că patul trebuie să se afle într-un loc strategic, deoarece va fi punctul focal al spațiului. Acest articol vine în diferite modele. Poți alege un pat sleigh sau un pat cu baldachin pentru a da o notă rustică dormitorului tău. Pe de altă parte, dacă preferi minimalismul sau stilul boho chic, un pat viena va fi cea mai bună opțiune. Ține cont de faptul că această piesă de mobilă dormitoare trebuie să fie funcțională și elegantă, așa că alege-o cu grijă. În mod normal, un pat 140×200 ar trebui să fie suficient pentru majoritatea dormitoarelor.

3. Noptierele

Noptierele sunt una dintre piesele de mobilier care nu pot lipsi din dormitorul tău. Dacă nu ai spațiu pentru o comodă dormitor, aceasta este cea mai bună alternativă. La fel, noptiera este locul ideal pentru a așeza obiectele pe care trebuie să le ai la îndemână în timpul nopții, cum ar fi un pahar cu apă și medicamentele.

Nu uita că noptierele trebuie să completeze estetica camerei. E recomandabil să optezi pentru piese din lemn, metal și melamină, deoarece acestea nu numai că sunt ușor de curățat, dar se potrivesc cu aproape orice stil de decorare și sunt destul de durabile.

4. Dulapul

Fiind una dintre cele mai funcționale și esențiale piese de mobilă dormitoare după pat, dulapurile sunt o necesitate pentru depozitarea hainelor și accesoriilor. În plus, ele servesc și ca piese decorative și adaugă înălțime unei camere.

De obicei, aceste elemente sunt verticale, cu două uși și sunt echipate cu tije și sertare care facilitează depozitarea. Cu toate acestea, designerii de interior de astăzi inventează în mod constant modalități noi și creative de a economisi spațiu prin combinarea paturilor și a dulapurilor într-un singur element.

5. Fotoliu

În timp ce fotoliile sunt de obicei rezervate camerelor de zi, acest element te poate ajuta să unești și să armonizezi mobilierul din dormitor. De asemenea, poți crea locul perfect pentru a citi cu o ceașcă de cafea dimineața, pentru a te relaxa după muncă sau pentru a hrăni copilul. Tot aici poți așeza așternuturile și pernele în timp ce faci patul.

Ca și în cazul altor tipuri de mobilă dormitoare (precum un pat 140×200), scopul acestor piese este de a crea un punct focal în cameră fără a distrage atenția de la restul decorului. Poți alege dintr-o varietate de fotolii, de la balansoare la fotolii relax.

6. Masa de studiu

În timpul pandemiei, mulți oameni au fost nevoiți să își transforme dormitoarele în birouri și mulți au păstrat această tendință și după. Dacă și tu ești unul dintre aceștia, sunt șanse mari să ai nevoie de o masă de studiu pentru a-ți organiza documentele, a așeza materialele de lucru și a lucra confortabil.

Încearcă să te gândești la spațiul de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini sarcinile de lucru și alege un birou în consecință. O piesă mică de mobilier va funcționa la fel de bine ca un birou lung dacă îl folosești eficient. Important este să-ți recunoști nevoile și să planifici din timp această achiziție, astfel încât să poți economisi spațiu pentru alte obiecte.

Nu uita să cumperi aceste 6 piese de mobilier pentru a crea dormitorul perfect! După cum poți vedea, obținerea mobilierului potrivit este mai ușoară decât pare. Bucură-te de procesul de decorare și transformă această cameră într-un sanctuar liniștit în care te poți relaxa după o zi lungă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă