Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce impact au jucăriile educative asupra dezvoltării copiilor?

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2019 - 15:48

Pentru a înțelege lumea din jurul lor, copiii trebuie să o exploreze, să interacționeze cu ea și să capete cât mai multă experiență. Etapele prin care trec cei mici și toate abilitățile pe care le dobândesc sunt toate importante și semnificative. Gândiți-vă doar ce realizare uriașă face bebelușul atunci când începe să stea în șezut fără ajutor sau atunci când spune primele cuvinte, ca mai apoi să înceapă să meargă și, desigur, să alerge.

Pe măsură ce ating toate aceste obiective, copiii se adaptează la mediul înconjurător și descoperă cum funcționează lumea în care au ajuns la naștere. Aici intervin jucăriile educative, care îi vor învăța pe copii lucruri noi, fără să îi lase o clipă să se plictisească.

Jucăriile educative și dezvoltarea fizică

Deși sunt numeroase beneficiile pe care le oferă jucăriile educative, din punct de vedere al dezvoltării fizice, copilul va fi deosebit de avantajat. Jucându-se cu o varietate de jucării educative, mușchii copilului se consolidează în timp ce echilibrul și coordonarea sa se îmbunătățesc.

Pe zi ce trece, copilul va deveni tot mai competent, mai descurcăreț și priceput. De la construirea unui turn din blocuri și până la ținerea unui creion în mână, atât abilitățile motorii fine, cât și cele grosiere sunt pe deplin susținute.

Jucăriile educative și încrederea în sine

Este uimitor cum copiii își dezvoltă încrederea în sine atunci când se joacă. Pe măsură ce stăpânesc o anumită jucărie, construiesc un castel din cuburi, finalizează un puzzle sau își dau seama cum să facă cât mai multe baloane de săpun, copiii dobândesc un sentiment de putere, se simt mândri de ei înșiși, știind că deja pot face o multitudine de lucruri.

Tocmai pentru că sunt atât de mândri și de entuziasmați de reușitele lor, adesea copiii cer părinților să se uite la ce lucruri magnifice știu ei să facă, iar în calitate de părinți, este important să remarcați realizările copilului, să îi ajutați să se simtă valoroși și cât mai capabili. 

Jucăriile educative și interacțiunea socială

Odată cu dezvoltarea stimei de sine, copilul își poate face curaj să interacționeze cu alți copii. Din nou, jucăriile educative îi pot ajuta pe cei mici să învețe să coopereze unii cu alții. Dacă un copil se hotărăște să construiască un castel de nisip, alături de alți doi-trei prieteni, castelul se va construi mult mai rapid, iar distracția este asigurată.

Joaca în grup  îi ajută pe copii să descopere modalitatea în care partenerii lor de joacă gândesc, care sunt sentimentele și emoțiile lor, învățând totodată ce anume este permis și ce nu este. Învață, de asemenea, să împartă jucării și să simtă fericirea când fac acest lucru. Iată cum, pe lângă dezvoltarea încrederii în sine, jucăriile educative stau la baza relațiilor de prietenie.

În cele din urmă, prin intermediul jucăriilor, copiii își folosesc din plin cantitatea parcă inepuizabilă de energie și își descoperă emoțiile. Așa cum sunt numeroase tipuri de jucării educative destinate jocului individual sau în echipă, la fel de variate sunt și jucăriile care îi ajută pe copii să elimine emoțiile negative, tensiunea și furia. Jucându-se cu plastilină, cu lut, cu apă sau cu nisip, colorând, pictând sau construind un turn, copilul se va putea calma, va scăpa de agitație și de furie, iar părinții vor răsufla ușurați că au scăpat de o criză de țipete sau de plânsete.

Citește mai multe despre jucării pe roluljucariilor.ro

Comentarii

loading...