16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe i s-a întâmplat unui bărbat după ce a fost lins de...

Ce i s-a întâmplat unui bărbat după ce a fost lins de un câine

Greg a început să acuze, din senin, o stare febrilă, însoţită de delir. În scurt timp, pe corpul său şi pe faţă au început să apară vânătăi şi eczeme.

“Ziceai că cineva l-a lovit cu bâta, în mod constant”, a povestit soţia sa, îngrozită.

Aceasta l-a dus imediat la spital. Ajuns acolo, bărbatul a intrat în şoc septic. Analizele de sânge au arătat că, cel mai probabil, bărbatul luase o bacterie fatală oamenilor, Capnocytophaga canimorsus, după ce a intrat în contact cu un câine.

În cazuri rare, această bacterie, prezentă în saliva câinilor şi a pisicilor, poate provoca infecţii grave, odată ce intră în contact cu răni deschise sau zgârieturi. Potrivit medicilor, cele mai frecvente cazuri de contaminare cu această bacterie apar ca urmare a muşcăturilor de câine.

Medicii au fost nevoiţi să-i amputeze bărbatului ambele picioare, dar şi părţi din braţe. În prezent, acesta înceară să se recupereze după trauma fizică.

“Greg iubeşte animalele. Faptul că trece prin aşa ceva nu l-a făcut să le urască. Din contră! Este tot mai ataşat de ele şi face eforturi disperate să-şi revină şi să accepte trauma”, a spus soţia acestuia, Dawn.

Medicii nu au reuşit să stabilească, însă, dacă bacteria a fost transmisă chiar de câinele cuplului. Se pare că, în acea perioadă, bărbatul intrase în contact cu cel puţin şase câini.

Greg va mai petrece o perioadă în spital, medicii urmând ca, în curând, să-i amputeze şi nasul.

Potrivit statisticilor, aproximativ 60% din câini sunt purtători de Capnocytophaga canimorsus.

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă