Ce film a fost recompensat anul acesta cu premiul juriului la Cannes

Lungmetrajul „Capernaum/ Capharnaüm”, regizat de Nadine Labaki, a fost recompensat anul acesta cu premiul juriului la Cannes. Același film, este propunerea Libanului pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2018 - 10:13

„Capernaum”, din distribuţia căruia fac parte în majoritate actori neprofesionişti, spune povestea unui copil care îşi dă în judecată părinţii.

Filmul a avut premiera în selecţia oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a fost distins cu Premiul juriului, Premiul juriului ecumenic şi Prix de la citoyenneté.

Pelicula a fost recompensată şi cu premiul publicului la Melbourne IFF, Norwegian IFF şi Sarajevo IFF.

Acesta este al 15-lea film propus de Liban în decurs de 40 de ani pentru o nominalizare la Oscar. Anul acesta, „The Insult” (2017) al lui Ziad Doueiri a fost primul film libanez care a obţinut o nominalizare la premiile Academiei Americane de Film.

Lista scurtă a filmelor străine propuse pentru o nominalizare la premiile Oscar va fi anunţată în luna decembrie, iar nominalizările, pe 22 ianuarie 2019.

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2019.

România va fi reprezentată în cursa pentru o nominalizare de lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” al lui Radu Jude.

Între ţările care şi-a anunţat propunerile se numără Japonia - „Shoplifters” (Hirokazu Kore-eda, premiat cu Palme d'Or la Cannes), Turcia - „The Wild Pear Tree” (Nuri Bilge Ceylan), Marea Britanie - „I am Not a Witch” (Rungano Nyoni), Ucraina - „Donbass” (Sergei Loznitsa), Slovacia - „The Interpreter” (Martin Sulik), Columbia - „Pájaros de verano” (Cristina Gallego şi Ciro Guerra), Germania - „Never Look Away” (Florian Henckel von Donnersmarck), Venezuela - „La Familia” (Gustavo Rondón Córdova), Spania - „Campeones” (Javier Fesser), Paraguay - „Las herederas” (Marcelo Martinessi) şi Rusia - „Sobibor” (Konstantin Khabensky).

Comentarii