5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe ar trebui să știe șoferii începători înainte de a merge pe...

Ce ar trebui să știe șoferii începători înainte de a merge pe șosele?

Cu siguranță nu îți dorești ca din neglijență, ca de exemplu, a nu schimba uleiul la timp, să ai ulterior probleme cu mașina. De asemenea, odată cu apariția mașinii în viața ta, este necesar să îți modifici bugetul lunar. Cheltuielile nu vor întârzia să apară.

Câteva sfaturi îți vor fi mai mult decât utile pentru noua ta postură, aceea de șofer.

 

Întreținerea mașinii – sfaturi de bază
 

Realizează reparațiile minore ale mașinii în timp util. Mai bine să previi decât să ai ulterior sume mari de investit.

Verificarea periodică a nivelului lichidelor, de răcire, de frână, de servodirecție (dacă este cazul) și cel al spălătorului de parbriz este necesară.

Schimbarea uleiului de motor, are un rol definitoriu pentru buna funcționare a mașinii, astfel, dacă nu vrei ca motorul să aiba de suferit, ține cont că uleiul se schimbă o dată pe an sau la 10 – 15 mii de kilometri parcurși.

De asemenea, mai multă atenție se cere în cazul în care ai achiziționat o mașină second-hand, pentru că s-ar putea să te confrunți mai repede cu niște schimbări de piese, ca de exemplu distribuția, o investiție pe care fostul proprietar cel mai probabil nu a mai facut-o înainte să vândă mașina. În acest caz, vei pune pe listă achiziția unui kit de distribuție de calitate. Tot în cazul unei mașini second-hand verifică sistemul de frânare și suspensiile într-un service autorizat.

Fii atent și la filtrele de aer, acestea trebuie și ele schimbate periodic. Pentru siguranța la volan, presiunea în pneuri trebuie verificată, să fie cea specificată de producător.

Prin urmare, nu te culca pe o ureche, mașina nu merge doar cu benzină sau motorină, este un întreg ansamblu. Încă un sfat util este să citești cartea mașinii.

 

Conducerea mașinii în siguranță – sfaturi de bază
Fii încrezător! Este firesc ca fiind șofer începător să te simți tensionat, însă așa cum probabil ți-ai dat seama, este absolut necesar să-ți ții emoțiile sub control. Deci fii încrezător, poți să o faci!

Un alt aspect este acela de a nu te mai gândi la ce zic sau gândesc ceilalți șoferi. Concentrează-te la condus, este important să mergi corect și să ai viteza adecvată.

Folosești și simțul auzului, dar și al mirosului atunci când conduci. Trebuie să poți să-ți dai seama de sunete ciudate sau poate chiar miros de ardere a uleiului, frânelor. Este important ca șofer începător să-ți folosești toate simțurile, așadar nu-ți pune căștile, nu da muzica tare.

Distragerea atenției apare în multe forme atunci când conduci, unul ar fi telefonul mobil, dar sunt și altele precum mâncatul la volan, discuția cu un pasager. A fi atent la drum este un sfat nu doar pentru începători, cât și pentru șoferii cu experiență.

Fie că vei începe să conduci o mașină noua sau second-hand, cel mai important lucru este să te simți confortabil cu vehiculul pe care îl conduci. Este necesar să fii bine familiarizat cu funcțiile de bază ale mașinii.

 

Mult succes la volan, practica te va ajuta ca în scurt timp chiar și cele mai înspăimântătoare intersecții să ți se pară floare la ureche!

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă