22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăLifestyleCaz ȘOCANT în fotbalul din Europa: Jurnalist DECEDAT, după ce a criticat...

Caz ȘOCANT în fotbalul din Europa: Jurnalist DECEDAT, după ce a criticat căpitanul unei echipe

Un caz șocant a avut loc în fotbalul european, după ce jurnalistul azer Rasim Aliyev a fost bătut pentru opiniile pe care le-a avut la finalul partidei dintre Qabala și Apollon Limassol, din preliminariile Ligii Europa. El a încetat din viață, la spital, în urma rănilor grave.

Aliyev a fost cel mai vocal jurnalist la adresa gestului impardonabil, făcut de căpitanul echipei Qabala, Javid Huseynov, la finalul partidei din competiție europeană. Huseynov a agitat un steag al Turciei în fața adversarilor, cunoscută fiind rivalitatea istorică dintre Cipru și Turcia. Pentru gestul său rasist, căpitanul echipei Qabala a fost criticat de jurnalistul Rasim Aliyev, conform presei azere.

"Huseynov nu ştie cum să se comporte", scria Rasim pe contul său de Facebook, subliniind necesitatea unor măsuri drastice împotriva fotbalistului.

Criticile la adresa jurnalistului au început să apară pe contul său încă de la momentul acestui post, iar ulterior el a fost invitat de persoane din anturajul lui Huseynov al o întâlnire care să aplaneze conflictul. S-a dovedit a fi o capcană, iar jurnalistul a fost bătut grav de 5-6 persoane, după cum declara ulterior, pe patul de spital, înainte de a deceda.

Aliyev, în vârstă de 30 de ani, a fost operat, dar nu a mai putut fi salvat.

Clubul Qabala a luat decizia ca temporar, până la finalizarea anchetei, căpitanul său să fie îndepărtat de la echipă. Tot la Qabala evoluează și fotbalistul român George Florescu.

Qabala s-a impus, în partida din 6 august, cu ciprioții de la Apollon Limassol, cu scorul de 1-0 și s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa, cu scorul general de 2-1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă