16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCauti mobila de bucatarie care sa te inspire la voie buna?

Cauti mobila de bucatarie care sa te inspire la voie buna?

Mobila de bucatarie selectata de ACAJU ar putea sa reprezinte acel mobilier pe care ti-l doresti demult, cu caracteristici care sa iasa din tipare. 

Ce inseamna mai precis un mobilier, mai ales cel de bucatarie, care sa iasa din tipare si care sa iti mentina buna dispozitie numai cand il privesti? Inseamna mai mult decat confort, e un concept si un alt mod de a privi lucrurile, la modul propriu, mobila ACAJU intrunind toate aceste „conditii”.

Indiferent daca tocmai iti achizitionezi o bucatarie noua sau o renovezi pe cea veche, vei avea de rezolvat aceleasi probleme: ce culoare sa aiba mobila, sa fie alba, sa fie colorata, dar blatul, din ce sa fie, din otel inoxidabil sau cuart, dar peretii? Te poti ghida si dupa noile trenduri pentru bucatariile moderne in 2019, mai ales daca le filtrezi prin prisma preferintelor si gusturilor tale.

Indiferent de stilul pe care il preferi: clasic, minimalist, modern, rustic, culorile pe care le alegi pentru amenajarea bucatariei tale sunt esentiale, pentru ca bucataria este locul in care iti petreci o mare parte din timp. E practic locul in jurul caruia graviteaza toata lumea. O bucatarie cu mobilier colorat nu are nevoie de ceva care sa sara neaparat in ochi. Are nevoie de culori calde, care sa inspire la pozitiv, la voie buna si sa fie usor de intretinut. Petele de culoare pot fi aruncate prin toata bucataria, prin intermediul unui perete, al unei vaze cu flori, ustensile colorate, tablouri, covorase, scaune in culori aprinse etc.

Imaginatie si personalitate

In functie de stilul de amenajare dorit, de dimensiunile bucatariei si de cat de multa lumina naturala patrunde in aceasta incapere, ar trebui sa o aranjezi dupa imaginatia si personalitatea ta. Daca iti plac culorile vibrante, lucrurile elegante dar confortabile, cu siguranta vei dori sa regasesti aceste lucruri si in bucataria ta. Indrazneste sa alegi diferite combinatii de culori pentru bucatarie, opteaza pentru un mix cromatic delicat sau adauga o explozie de contraste si vei obtine bucataria visata.

Daca anul 2018 a fost dominat de culoarea Ultraviolet, specialiștii de la institutul Pantone au ales doua palete care domina anul 2019: “Cravings” și “Classico” si au desemnat marele castigator – „Living Coral” (culoarea anului). Perfectă pentru gurmanzi, paleta “Cravings” este inspirata din gastronomie și include nuante menite sa trezeasca apetitul – potrivit specialistilor in domeniu.  Paleta este formata din nuante care fac aluzie la diverse alimente, precum: rosu picant, verde crud, portocaliu dulce, purpuriu plin, precum si nuante care fac pofta de ciocolata! E bine sa stii ca masa de bucatarie, scaunele, chiar si blatul de bucatarie sunt elemente care pot adauga pata de culoare dorita. Culoarea mobilierului de bucatarie trebuie sa fie in armonie cu nuanțele alese pentru gresie si faianta, dar si pentru zugraveala. De aceea poti alege un mobilier care sa creeze un contrast cromatic cu restul nuantelor din bucatarie sau poti opta pentru un mobilier care sa se integreze perfect in design si sa mareasca optic incaperea.

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă