Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cât plătesc în SUA cei care sunt împuşcaţi şi nu au asigurare medicală

De când a fost împuşcată în urmă cu şase ani în Florida, Megan Hobson se deplasează cu mare dificultate.

Share

Rl online 0 comentarii

01.08.2018 - 12:45

Aceasta a fost rănită cu o armă Ak-47. Megan şi sora sa tocmai plecau de la o petrecere când mai mulţi răufăcători au început să tragă cu armele de asalt în maşina celor două, transmite BBC.

Megan a fost rănită la ambele şolduri şi nu era înscrisă în programul de asigurări de sănătate. Dar pentru ea, la fel ca pentru alte victime ale armelor de foc, preţul supravieţuirii nu se rezumă doar la luni întregi de reabilitare şi operaţii multiple.

Incidentul i-a provocat o datorie de zeci de mii de dolari. Chiar şi azi, femeia continuă să primească facturile pentru tratamentele medicale care i-au fost aplicate.

Un al caz este cel al lui Jennifer Longdon. Aceasta a trebuit să plătească 40.000 de dolari pentru îngrijirile medicale, după ce a fost împuşcată în Phoenix şi a rămas paralizată. Femeia a trebuit să mai cheltuiască 35.000 de dolari pentru a se putea deplasa cu o maşină care avea rampă, transmite The Washington Post.

Antonius Wiriadjaja a plătit 169.000 de dolari pentru terapia fizică şi consiliere psihologică. El se plimba în cartierul său din Brooklyn, când un bărbat o urmărea pe fosta sa parteneră şi a început brusc să tragă cu pistolul în ea. Antonius a fost rănit de un  glonţ care i-a străpuns pieptul şi i-a ajuns în stomac.

O bună parte din suma de 169.000 de dolari a fost acoperită de asigurarea sa medicală, însă încă mai are de plătit 20.000 de dolari care nu au intrat în cheltuielile acoperite de stat.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale „Brady Campaign” care pledează pentru controlul armamentului, peste 116.000 de persoane sunt victime ale armelor de foc în Statele Unite în fiecare an.

Centrul pentru Prevenirea Bolilor estimează că 28,2 milioane de americani sub vârsta de 65 de ani nu au asigurări de sănătate.

Comentarii