Cât l-a costat pe fondatorul Amazon acordul de divorţ

Divorţul fondatorului Amazon Jeff Bezos de soţia sa MacKenzie Bezos, cu care a fost căsătorit timp de 25 de ani, a fost finalizat vineri, de către un judecător din Seattle, creând condiţiile ca aceasta să primească acţiuni Amazon în valoare de 38,3 miliarde de dolari.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2019 - 13:12

Potrivit Bloomberg, Jeff Bezos va păstra o participaţie de 12% la Amazon, în valoare de 114,8 miliarde de dolari, şi va rămâne cel mai bogat om din lume. MacKenzie Bezos a declarat că îi va oferi acestuia drepturile de vot ale acţiunilor sale.

În luna aprilie, Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a anunţat într-un document depus la autoritatea de reglementare a sectorului financiar din SUA că 4% din acţiunile companiei, respectiv 19,7 milioane de acţiuni, vor fi înregistrate pe numele MacKenzie Bezos, după aprobarea divorţului în instanţă. După cum transmite News.ro, cuplul şi-a anunţat intenţia de a divorţa în ianuarie, provocând o anumită îngrijorare că Jeff Bezos va rămâne cu drepturi de vot mai mici la Amazon, sau că el sau MacKenzie şi-ar putea lichida poziţiile. 

MacKenzie a anunţat că va dona jumătate din averea sa pentru caritate, alăturându-se campaniei “Giving Pledge”, lansată în 2010 de miliardarul Warren Buffett şi co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

 

Comentarii