Mai jos sunt doar câteva dintre preparatele pe care le poți adăuga la mesele tale zilnice.
Sardinele pe grătar
Sardinele atât proaspete cât și din conservă au un conținut foarte mare de calciu. Nu sunt suficient de des consumate, însă ele constituie o sursă excelentă și mai ieftină de acizi omega-3 și calciu, ambele fiind importante pentru sănătate.
O porție de sardine furnizează până la 1000 de miligrame de calciu pe zi, care este de asemenea doza necesară.
Pizza cu somon și legume
Poate să fie una dintre cele mai nutritive alegeri, în special atunci când are blatul făcut din făină integrală, conopidă sau năut pentru a tăia din calorii. Chiar înainte de a adăuga brânza care are calciu, dacă îi adaugi somon și rucola vei dubla cantitatea de calciu.
O porție de pizza cu somon și rucola poate să aibă mai mult calciu decât un pahar cu lapte, susțin nutriționiștii.
Sarmale în foi de viță
Aceste sarmale se fac de obicei cu o umplutură cu orez, ierburi aromatice și carne tocată de vită. Frunzele de viță aduc o cantitate mare de calciu, iar prin adăugarea iaurtului grecesc peste el, crește aportul de calciu.
Broccoli
Folosește această legumă sănătoasă în cât mai multe preparate, deoarece este o sursă excelentă de calciu. Preparat la aburi sau în cuptor, broccoli poate să fie folosit în foarte multe preparate, de la supe până la salate și pateuri vegetale.
Tort cu migdale
Un tort în care folosești făina de migdale în locul celei din grâu va fi de-a dreptul delicios, dar și cu un conținut mare de calciu. Echilibrat perfect între dulce și acrișor, acest tort poate să fie un desert perfect și sățios.