23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCare sunt părțile componente ale unei țigări electronice?

Care sunt părțile componente ale unei țigări electronice?

Pentru că da, tigara electronică nu produce fum, ci aburi. Cum se întâmplă acest proces? Pentru a-ți răspunde la această întrebare trebuie întâi să înțelegi care sunt componentele unei țigări electronice. Drept pentru care ți-am pus la dispoziție articolul de față!

Muștiuc

Muștiucul este partea prin care se vapează, partea prin care vei trage aburul mai exact. De cele mai multe ori acesta va fi confecționat din plastic sau din metal pentru o mai bună rezistență la șocuri. Muștiucul va fi evident diferit de la atomizor la atomizor în funcție de specificațiile și producătorul dispozitivului de vapat. Unele au filet, iar altele vor fi fixate cu ajutorul unei garnituri din cauciuc. Poți alege forma sau dimensiunea în funcție de preferințele tale.

Atomizor

Atomizorul este partea în care se produce evaporarea lichidului pentru a putea fi vapat. Acesta este format din incinta în care se va afla lichidul și rezistența (ce poate fi cumpărată sau confecționată). Evident, și atomizoarele diferă între ele în funcție de preferințe și de firmele producătoare. Cele mai cunoscute tipuri de atomizoare sunt cele tank, RTA, RDA și RDTA (adică servisabile și drip sau combinații între acestea). Pentru începători se recomandă atomizoare tank pentru țigară electronică. Cu ajutorul gradațiilor de pe atomizor poți stabili doza de lichid în ml pe care o vei vapa pe zi. Atomizorul este prevăzut și cu găuri care permit aerului să intre în dispozitiv pentru a evita să tragi lichidul.

Rezistența

Rezistența este folosită la încălzirea lichidului și astfel se produce evaporarea acestuia. Rezistențele intră în categoria consumabilelor, acestea fiind schimbate în momentul în care se uzează. În funcție de stilul, frecvența vapatului și tipul de rezistență, durata lor de viață va varia, majoritatea fiind schimbate la o lună. Și rezistențele variază, de la cele de 0,5 ohm până la cele de 2,4 ohm, în funcție de tipul atomizorului și de preferințe. Există și rezistențe de tip dual coil, adică două rezistențe în același dispozitiv, pentru o experiență de vapat diferită.

Bateria

Acest component este absolut necesar, deoarece în lipsa lui nu se poate încălzi rezistența și astfel nu se va produce evaporarea. Vom clasifica bateriile în funcție de voltaj, timp de funcționare, putere și mărime. Și acestea sunt consumabile și vor rezista mai puțin sau mai mult în funcție de tipul acumulatorului. Există pe piață și dispozitive de reîncărcare, chiar și cu USB. Bateriile pot fi simple sau cu voltaj reglabil, cu display de afișare a timpului de funcționare și chiar a numărului disponibil de vapări.

E-lichidul

Deși nu este un component în sine al dispozitivului de vapat, fără e-lichid nu vei avea efectiv ce să vapezi. Și e-lichidul va fi diferit de la producător la producător, avantajul vapatului stând chiar în varietatea extraordinară de arome oferite de tipurile de lichid. De la arome mentolate la deserturi, băuturi, fructe și multe altele, lichidul de vapat este potrivit pentru orice gusturi. Acesta poate chiar imita tutunul. În funcție de preferințe există și opțiunea de a achiziționa e-lichid cu sau fără nicotină. Poți micșora concentrația de nicotină pe măsură ce te obișnuiești și astfel poți renunța definitiv la ea.

Sperăm că acum înțelegi mai bine ce cuprinde și cum funcționează o țigară electronică. Astfel poți lua în sfârșit o alegere informată!

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă