13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCare sunt domeniile cu cea mai mare căutare în primăvara anului 2018?

Care sunt domeniile cu cea mai mare căutare în primăvara anului 2018?

Cu toții ne dorim ceva provocator, ceva nou care să aducă mai multă adrenalină, un look nou și o prezență impunătoare în faţa persoanelor cunoscute. Cu alte cuvinte, ne propunem să ne lansăm într-o mare aventură a vieții noastre care să ne facă să ne simțim mai împliniți, atât pe plan personal, cât mai ales profesional!

Tentațiile primăverii vin, așadar, la pachet, cu o serie de provocări care ne stimulează să investim mai mult în aspectul nostru fizic, în pregătirea noastră profesională. În același timp, radierea blandă a razelor solare este ocazia perfectă de a exploata teritorii nevizitate și de a ne testa limitele curajului.

Asadar, putem spune că printre marile provocări ale primăverii se număra, așadar, alegerea unei noi perechi de lentile de contact, o aventură de neuitat pe terenurile accidentate ale patriei, dar și pregătirea pentru ”probele de foc” care ne așteaptă în această vară la BAC…

Un nou set de lentile de contact pentru un look de invidiat
Aspectul fizic și, implicit infățisarea pe care o afișăm cu ocazia intâlnirilor importante din viața noastră sunt motive suficiente pentru a ne gândi ce schimbări să mai facem acum, când primăvara și-a intrat cu adevărat în drepturi. Potrivit unui studiu recent realizat, nu mai putin de 60% dintre români se confruntă cu afecțiuni oculare. Mai mult decât atât, aproximativ 70-80% dintre subiecții intervievați s-au confruntat, cel puțin odată în viață, cu simptome neplăcute, precum iritațiile sau uscăciunea ochilor.

În plus, medicii oftalmologi și nu numai ne atrag atenția asupra faptului că expunerea la radiațiile ultraviolete, coroborate cu solicitarea excesivă a ochilor în timpul orelor de lucru, pot avea un efecte devastatoare asupra capacității vizuale. De la apariția primelor simptome și până la instalarea unei erori de refracție în formă severă nu mai este decât un pas!

Prin urmare, luna aprilie este momentul optim pentru a ne procura o nouă pereche de lentile de contact, mai ales dacă medicul nostru oftalmolog ne-a prescris o reteță în acest sens.

Clinicile medicale, dar si magazinele online care se ocupă de comercializarea lentilelor de contact oferă cele mai atractive promoții clienților care aleg să facă trecerea de la tradiționalii ochelari la noile tipuri de accesorii medicale. Noile modele de lentile de contact, zilnice, lunare, bilunare, trimestriale sau anulare sunt realizate din materiale hidrofile premium, pe bază de silicon-hidrogel, integrând, totodată, tehnologii smart, în acord cu inovațiile revoluționare ale lumii medicale.

Recent, pe piața accesoriilor medicale a fost lansată o nouă tehnologie, cunoscută sub numele de Hydra Glyde Plus, care furnizeaza ochilor o serie de beneficii care contribuie, totodată, la o mai bună hidratare a suprafeței ochiului și le conferă un aspect mai sănătos, în același timp.

Pentru pacienții diagnosticați cu miopie sau hipermetropie, Hydra Glyde Plus înseamnă permeabilitate a oxigenului de cinci ori mai mare și un conținut de apă de poate ajunge până la 68%

Să nu uităm însă și de protecția împotriva radiațiilor nocive! În acest sens, medicii oftalmologi ne recomanda sa alegem modelele de lentile de contact care au integrat un filtru UVA și UVB. Prin bariera sa anti-refracție, filtrul protejeaza ochii de acțiunea razelor solare în proporție de 96-98%.

Chiar dacă nu ne confruntăm cu probleme din cauza scaderii acuității vizuale, putem totuși încerca să facem o transformare curajoasă a look-ului în această primăvară. Putem alege și comanda, așadar, fără probleme, o pereche de lentile de contact colorate. În funcție de nuanța de culoare a irisului pe care o dorim, vom achiziționa setul de accesorii preferat. Avem posibilitatea de  a alege dintre diferitele nuanțe de albastru, verde, căprui, turquoise.

Redefinim, astfel, forma și culoarea ochilor printr-un efect de durata Natural Shimmer sau Natural Sparkle.

Aventura la mare înalțime pe două roți
Primăvara se deschide sezonul provocărilor de neuitat în natură, cu multiple posibilități de a exploata, la maxim, tărâmuri de basm de pe ”plaiurile mioritice”. Valea Prahovei, Bucovina sau dealurile semețe dâmbovițene sau argeșene sunt presărate cu trasee sinoase, nelipsite de peisaje fermecătore.

Pentru iubitorii de adrenalină, călătoria cu motocicleta este cel mai bun mijloc de a descoperi lumea neștiută a țării noastre și de a savura, din plin, clipele de adrenalină. După o iarnă grea în care vehiculele pe două roți au ”hibernat” realmente în garajele umbroase sau în alte locuri mult mai prietenoase cu caroseria, apariția primelor raze de soare facilitează demararea pregătirilor pentru a porni la drum într-un adevarat ”dream test holiday”.

La început de drum, orice deținător al unei motociclete performante ar trebui să aibă în vedere revizia și echiparea acesteia în vederea debutului sezonului estival. O revizie amănunțită implică, așadar, și o verificare minuțioasă a stării de funcționare a pieselor de motocicletă.

Din știrile și statisticile furnizate de către Poliția Română în ceea ce privește dinamica accidentelor rutiere, se poate constata o creștere a numărului de victime directe sau colaterale acestora. Mai exact, anul trecut, poliția a consemnat nu mai puțin de 8624 de accidente rutiere, soldate cu  1952 de morți și 8172 de răniți.

Din cauza lipsei protecției suplimentare, motocicliștii sunt cei mai expuși pericolelor iminente ale evenimentelor rutiere nefericite. Funcționarea la parametri maximi ai motorului motocicletei, a sistemului de frânare, seturi motor, sistemului de ambreiaj sau a roților, poate avea un impact major atunci când vine vorba despre astfel de incidente grave, de aceea se recomanda achizitia de piese moto originale.

Din aceste considerente, este lesne de înțeles de ce expertii industriei moto ne recomandă să acordăm o atenție sporită verificării principalelor piese moto și să înlocuim la timp componentele uzate!

Pregătiri pentru lunga vară ”fierbinte!” a examenelor
Chiar dacă ne bucurăm de satisfacții maxime pe plan personal, preocuparea pentru cariera nu ar trebui să iasă din tiparul nostru zilnic. Pregătirea pentru evaluările naționale este unul dintre punctele de interes ale acestei primăveri.

Matematica, limba română și poate istoria dau de furcă atât viitorilor absolvenți ai clasei a VIII-a, cât și proaspeților absolvenți ai liceului.

În ciuda îndelungilor schimbări în programa și metodologia de elaborare a subiectelor pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, rezultatele simulărilor organizate de către Ministerul Educației Naționale în luna martie nu sunt nici pe departe îmbucurătoare nici pentru elevi, nici pentru părinți și mai cu seamă nici pentru profesorii care îi îndrumă la clasă.

Datele furnizate de catre Ministerul Educației Naționale arată că, la matematică, de exemplu, că doar 33% dintre cei peste 170000 de elevi de clasa a VIII-a care au luat parte la simulare au reușit să obțină note de trecere. Per total, doar 48 de medii de 10 figurează în statistica ministerului de resort. La Bacalaureat, doar 48,8% dintre viitorii absolventi au promovat proba scrisă la matematică din cadrul simulării.

Pe ultima sută de metri, elevii încearcă să mai recupereze o parte din lacunele acumulate de-a lungul anilor, apelând la orele suplimentare de meditații la matematică, Bucureşti.  La fel de solicitați sunt și profesorii de limba română sau cei de istorie, în special atunci când vine vorba de pregătirea examenului de Bacalaureat sau a examenelor de admitere în învățământul superior.

În concluzie, oricare ar fi preocupările și prioritățile noastre pentru acest început de an, se pare că domeniul medical, auto-moto și cel educațional se află la mare căutare în această perioadă!

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă