18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleCare sunt cauzele morţii lui Charles Aznavour

Care sunt cauzele morţii lui Charles Aznavour

Charles Aznavour a murit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii. Artistul a fost descoperit în cadă
Autopsia a fost efectuată marţi dimineaţă, deşi poliţia eliminase deja ipoteza unei morţi suspecte. Însă artistul a fost descoperit decedat în cada de baie din locuinţa sa din Mouriès, iar poliţia a decis să deschidă o anchetă.

“Ipoteza înecului a fost eliminată”, potrivit procurorului din Tarascon, Patrick Desjardins. Decesul s-a produs în urma unui edem pulmonar acut, responsabil de o insuficienţă cardio-respiratorie, care nu ar fi putut fi tratată, se precizează în comunicatul emis de procuror.

Charles Aznavour, una dintre celebrele voci ale muzicii franceze, a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, în locuinţa sa din Alpilles, sudul Franţei.

În urmă cu câteva zile, Charles Aznavour a fost invitat în emisiunea “C à Vous” a postului TV France 5. “Am acasă tot ce am nevoie pentru a mă îngriji (…) Sunt multe lucruri pe care nu le făceam înainte, dar care sunt necesare acum. Nu mă voi prezenta în faţa publicului ca un nefericit”, a declarat Aznavour în timpul emisiunii. Tot atunci a vorbit despre pragul de 100 de ani pe care vrea să îl depăşească: “Am decis, eu şi cu sora mea, că trebuie să depăşim 100 de ani. Nu are dreptul să abandoneze, nici eu nu am dreptul”, a mai spus acesta.

Cântăreţul încheiase recent o serie de concerte programate în Japonia, după ce, în vara acestui an, a fost nevoit să anuleze mai multe spectacole pentru că şi-a fracturat un braţ.

Artişti din lumea muzicii şi a cinematografiei au reacţionat cu tristeţe la anunţul veştii despre moartea lui Aznavour, printre aceştia numărându-se Line Renaud, Alain Delon, Patrick Bruel, Céline Dion, Mireille Mathieu, Enrico Macias, MC Solaar, Carla Bruni, Nathalie Baye, Liza Minnelli, Sting, Nana Mouskouri, Brigitte Bardot.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter, vorbind despre “capodoperele sale, timbrul vocii şi strălucirea sa unică”.

 

Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă