5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleCare este semnificatia buchetului de mireasa?

Care este semnificatia buchetului de mireasa?

Una dintre piesele de baza din outfitul unei mirese este buchetul. Exista milioane de variante de buchete de flori in lume, insa buchetul de mireasa este cel mai interesant si cel mai iubit dintre toate. Pana la urma, are si de ce sa fie asa, in conditiile in care are o istorie care se intinde pe cateva sute de ani si in jurul lui se contureaza o multime de legende si de semnificatii.

Care este semnificatia buchetului de mireasa?

Conform celor de la latelierdesfetes.ro, ideea de buchet mireasa a aparut inca din antichitate. Este adevarat ca scopul buchetului in acea vreme nu era cel estetic, asa cum este astazi, ci se lega foarte mult de puterea olfactiva a florilor care il compuneau.

Exista mai multe povesti. Unele spun ca exista o perioada in antichitate cand miresele erau considerate aducatoare de noroc, iar cei care aveau ceva de la ele se bucurau de acest noroc. Din acest motiv, nu putine au fost situatiile in care miresele au ajuns sa fie aproape sfasiate de cei care cautau sa isi faca viata mai buna. Aparitia buchetului a fost cat se poate de naturala, mireasa avand la indemana un instrument pe care sa il arunce catre multime.

De asemenea, se spune ca in Grecia si in Roma Antica miresele purtau ghirlande de plante puternic mirositoare, deoarece se credea ca ar alunga spiritele rele.

Nu in ultimul rand, in perioada in care igiena corporala nu era tocmai un obicei zilnic, buchetul avea rolul de a imbunatati mirosul natural al miresei.

Astazi buchetul de mireasa a devenit un adevarat simbol si a atras cu sine mai multe traditii cat se poate de interesante. Conform celor de la latelierdesfetes.ro, o nunta moderna are cel putin 3 buchete: buchet cununie, buchet nasa si buchetul miresei care este aruncat in multimea de fete care nu sunt inca maritate. Desi buchetul in sine nu mai are o utilitate, asa cum avea in trecut, modul in care este realizat conteaza foarte mult.

S-au creat, asadar, adevarate ghiduri de aranjare a buchetului de mireasa in functie de culori si de florile care il compun. Fiecare floare are o semnificatie, asadar, miresele trebuie sa se informeze foarte bine inainte de a alege varianta de buchet pe care o doresc.

Care sunt cele mai populare flori pentru buchet si ce semnificatie au?

  • Floarea miresei. Este o floare care este prezenta in foarte multe buchete si denota delicatete, dragoste nemuritoare, puritate si liniste. Este o floare deosebit de frumoasa.
  • Gardenia. Conform specialistilor in flori, aceasta floare este un simbol al bucuriei.
  • Freziile. Sunt flori parfumate care sunt folosite in buchete de mireasa inca din perioada victoriana. Pe atunci erau asociate cu increderea. Astazi, sunt flori care denota chibzuinta, prietenie si inocenta.
  • Hortensia. Este o floare speciala, ideala pentru buchetul de mireasa. Este asociata adeseori cu opulenta si cu luxul, dar si cu intelegerea si recunostinta.

In buchetele de mireasa sunt folosite multe alte flori, de la crini pana la trandafiri, garoafe sau camelii. Tocmai de aceea, aranjarea acestui accesoriu floral trebuie sa fie realizata cu foarte mare atentie, in asa fel incat sa transmita tot ceea ce isi doreste mireasa in ziua cea mare a vietii ei.

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă