8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleCare este povestea capsulelor de cafea?

Care este povestea capsulelor de cafea?

Inventia capsulei de cafea a revolutionat cu adevarat consumul de cafea, alimentand popularitatea acesteia. Capsulele de cafeau sunt acele mici recipiente din plastic cu etansare din folie de aliminiu care contin cafea macinata simpla sau cu diverse arome, precum in cazul capsulelor de cafea Illy.

Acestea au luat nastere in anul 1986, fiind inventia lui Favre, angajat Nestle. Desi, au fost initial destinate unei clientele exclusive de afaceri (hoteluri, baruri, restaurante, birouri), in zilele noastre au devenit populare si in casele oamenilor.  Ideea lui Favre a revolutionat prepararea acestui tip de bautura si a dat nastere unie industrii de miliarde de dolari.

Povestea acestor capsule cafea a luat nastere cand Favre a inceput sa viziteze barurile Italiei pentru a descoperi unde se gaseste cea mai buna cafea. Intr-una din zile, impreuna cu sotia sa au decis sa mearga intr-un local, renumit pentru faptul ca servea cel mai bun espresso din capitala. Acolo au aflat secretul gustului savuros al cafelei, de la barista. Secretul era ca, in loc sa pompeze pistonul masinii de facut cafea o data, barmanul aera cafeaua de mai multe ori in intervale scurte. Ideea era ca oxigenul scoate in evidenta si intensifica toate aromele cafelei.

De acolo i-a venit ideea conceperii unei masini de cafea care sa aiba capacitatea sa introduca o cantitate maxima de aer in apa, prin intermediul unei capsule. Primele masini concepute de acesta au fost inspirate de cele clasice, gasite in barurile italiene. Pana in 1986 capsulele Nespresso au fost comercializate ca produs de lux, pentru ca in zilele noastre sa fie accesibile pentru ca oricine sa se bucure de aroma unei cafele gustoase.

Povestea este cu atat mai interesanta cu cat, datorita acestui concept, de capsule, s-au iscat nenumarate procese intre Favre si Nestle care sustinea ca a venit cu aceasta idee pe piata. Perioada din 1991, cand Favre a fost nevoit sa paraseasca compania Nestle, pana in 2003 cand au semnat un acord, a existat o concurenta acerba. Bataliile juridice dintre cele doua instante nu lipseau.

Inventarea capsulelor de cafea este intr-adevar revolutionara. Acestea au oferit consumatorilor de cafeau o varianta de a-si prepara cafeaua de dimineata, cu usurinta si in cateva secunde. Mai mult au adus in casele oamenilor gustul cafelei proaspat macinate, dar si libertate in alegerea aromelor. Pentru mai multe informatii despre produsele destinate consumului de cafea sub forma de capsule acceseaza https://cafelim.ro.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă