10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCare este cel mai performant sistem detectie perimetrala? - Caracteristici si recomandari

Care este cel mai performant sistem detectie perimetrala? – Caracteristici si recomandari

Astfel, spre deosebire de un sistem de detectie de interior, sistemul de detectie perimetrala disponibil aici este elaborat sa functioneze in orice tip de mediu extern, indiferent de factorii de mediu si intemperii, precum variatii de temperatura, umiditate, vant, radiatii solare, chiar si factori perturbatori de alta natura precum animalele salbatice.

Sistemele de protectie perimetrala Helinick sunt special concepute pentru a limita si a impiedica accesul intr- o zona securizata a persoanelor neautorizate.

Aceste sisteme trebuie sa detecteze prompt si precis patrunderea persoanelor neautorizate in spatiile protejate, sa evalueze starea de alarma, sa impiedice accesul in incinta protejata prin intermediul zidurilor sau al gardurilor.

Pentru a alege cel mai indicat sistem de detectie perimetrala adecvat si recomandat necesitatilor dintr-un orice tip de spatiu vizat, trebuie sa se realizeze in prealabil o analiza de risc ce va servi pentru determinarea nivelului de protectie necesar.

Aceasta analiza are la baza o evaluare a potentialelor pierderi, fie ele pierderi de natura materiala, informationala sau de alt tip.

 

Despre importanta analizei factorilor de risc si de mediu in alegerea sistemului de detectie perimetrala

Inainte de a realiza si implementa un sistem de detectie perimetrala trebuie sa identificam cu exactitate amenintarea, pe baza anumitor factori externi.

Luand ca exemplu o incinta care trebuie sa indeplineasca un nivel ridicat de securitate, se va urmari impiedicarea patrunderilor in zona protejata a persoanelor neautorizate si avertizarea in cazul in care aceasta patrundere are totusi loc. Vor fi luate, de asemenea, masuri de protectie pentru evitarea alarmelor false.

In analiza factorilor de mediu atentia se va indrepta catre factori de mediu, intemperii, clima, caracteristicile solului, stabilitatea terenului, denivelarile, cursurile de apa.

Acesti factori externi sunt deosebit de importanti deoarece in functie de influenta lor se vor alege tipurile de senzori compatibile cu mediul in care vor fi instalati. Se poate opta astfel pentru unul sau mai multe tipuri de tehnologii de detectie.

 

Cum se realizeaza securizarea zonei perimetrale?

Sistemul de detectie perimetrala are ca functii principale:

– Detectarea incercarilor de patrundere neautorizate in zone protejate;

– Asigurarea detectiei pe intreaga suprafata protejata;

– Restrictionarea cailor de acces in cazul tentativelor de patrundere in perimetrul monitorizat

– Avertizarea si semnalizarea oricarei tentative de patrundere neautorizata catre dispecerat sau operatorul local;

– Preluarea si activarea inregistrarilor video provenite de la camerele de supraveghere plasate in zona producerii evenimentului;

– Controlul dispeceratului sau al operatorului local asupra dezactivarii in locurile de acces legal ale perimetrului protejat;

– Dezactivarea individuala pentru servicii de mentenanta sau remediere a defectiunilor, astfel incat sa fie impiedicate eventualele alarme false.

 

In structura sistemului de detectie perimetrala sunt intalnite urmatoarele elemente:

– Garduri ce impiedica patrunderea accidentala in perimetrul protejat;

– Elemente de iluminat in timpul noptii;

– Elemente de supraveghere si monitorizare video;

– Senzori;

– Bariere cu microunde, cu infrarosu;

– Senzori seismici;

– Cabluri senzitive.

 

In functie de aceste elemente sunt clasificate si tipurile de detectie

Astfel, cablurile senzitive nu trebuie instalate pe structuri rigide, ci este recomandata instalarea lor pe structura gardului.

Detectorii cu infrarosu sunt prevazuti cu doi senzori ce genereaza simultan alarma, pentru a fi evitate alarmele false. Barierele cu microunde ofera o zona de detectie extrem de precisa. Barierele cu infrarosii sunt foarte rezistente la factorii de mediu si pot fi utilizate in spatii inguste, in timp ce senzorii seismici detecteaza vibratiile de la nivelul solului.

Accesati www.helinick.ro pentru a alege cel mai potrivit tip de sistem detectie perimetrala pentru necesitatile dvs.

 

Date de contact

Telefon: 0742 113 861

E- mail: office@helinick.ro

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă