18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleCârcotașii, vaccinare anti-Covid cu peripeții într-un sat din Teleorman

Cârcotașii, vaccinare anti-Covid cu peripeții într-un sat din Teleorman

“A fost ceva deosebit. Dacă alții se relaxează prin Egipt sau prin Maldive, noi am zis să fim autentici și să facem un mini sejur la Botoroaga, ca să obținem pașaportul. Trebuie să mărturisesc că Dezbră a fost atracția și deliciul sejurului, pentru că a ținut-o dintr-o glumă în alta, probabil de emoții”,  spune Ioana Petric, co-prezentator al Cronicii.
Până la Botoroaga, Cârcotasii au avut timp să admire frumusețea patriei.

 “România profundă nu e cea din jurul Porchanelor din Dorobanți și a roabelor cu șampanie de la cluburile de fițe. Cu ea va întâlniți și la o aruncătură de baț de București. Ea este România paralelă. Ținută în în aceaste condiții de peste 30 de ani. Dar speranțe există. Am văzut în această deplasare mai multe tractoare decât am văzut în toată viața mea. Și câmpuri lucrate și agricultură performantă. E clar că bunăstarea va ajunge și pe aceste meleaguri. Cu ajutorul UE, evident”, spune Șerban Huidu.
Cârcotașii au închiriat un microbuz în care s-a cântat și s-a dansat ca în vremurile bune. Responsabile de antrenul au fost, evident, bebelusele. 

“Echipa Cronicii e una foarte unită și mereu pusă pe distracție așa că ne-am hotărât să luăm excursia la vaccin ca pe team building-ul pe care nu l-am putut organiza din cauza pandemiei”, spune amuzată Gabriela Marin, actrița care dă viață chiar Vioricăi Dăncilă la Cronicuță.
Lăsând gluma la o parte, la Botoroaga, la dispensarul comunal, i-au așteptat cadre medicale bine pregătite și primitoare. 

“Cum toate centrele din București avea locurile ocupate, cei de la centrul de programare mi-au dat alternative în județele din jur. Cel mai liber era Teleorman. Și așa am ajuns în Botoroaga. La 58 km de capitală și 15 km de Videle. Am văzut locuri minunate: cabinetul de parlamentar al inegalabilul fost ministru de interne Carmen Dan sau casa prim ministerială a doamnei Dăncilă. Revenind la vaccinare, ne-au asistat medici calzi și primitori cărora le mulțumim și pe care i-am anunțat că ne intoarcem”, spune Șerban Huidu
Pentru Codruț Keghes, alias Dezbrăcatu, experiența vaccinării a fost una așteptată, mai ales ca el a avut de luptat în trecut cu Covid 19.

“A fost o perioadă grea pentru că am avut o formă medie acută și chiar nu e de glumă sau de ignorat.  Virusul nu se vede, simte sau miroase! Numărul bolnavilor e în creștere și asta pe fondul unor relaxări gratuite. Sănătoși să fim toți pentru că restul cumpărăm”, spune Codruț.

 


Sfatul cârcotașilor pentru cei care se pregătesc de vaccin e același: faceți-l pentru că vă poate salva viața. “Să fie curajoși și să asculte recomandările medicilor. Aaa, și să meargă cu prietenii. E mult mai amuzant așa”, spune Gabriela Marin. “Să nu plângeți, că nu doare! Sfatul meu ar fi să se informeze și să acționeze în consecință. Nu pot spune nimănui să se vaccineze sau nu, până la urmă e o chestiune de alegere personală, dar le pot spune să se gândească și la cei din jur și la ce bine ar fi să scăpăm de pandemie”, o completează colega  și prietena de cârcoteală, Ioana Petric

Imagini inedite din aventura vaccinării anti-COVID 19 de la Botoroaga pot fi urmărite în ediția de miercuri, 10 martie, de la ora 20.00, a Cronicii Cârcotașilor, difuzată de Prima TV.

 

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă