6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCântăreața Shakira achită o parte din datorii Fiscului din Spania

Cântăreața Shakira achită o parte din datorii Fiscului din Spania

În luna ianuarie s-a aflat că Shakira ar fi comis un delict fiscal între anii 2011 şi 2014, având în vedere că această perioadă artista a locuit în Spania şi prin urmare o parte din veniturile sale câştigate în întreaga lume trebuie plătite către această ţară. Prin urmare Direcţia de taxe şi impozite spaniolă (IPRF) a denunţat-o pe cântăreaţă la Fisc pentru că nu şi-a declarat rezidenţa în Spania.

Fiscul prevede că artista, care şi-a stabilit rezidenţa şi toate bunurile în Barcelona, în 2015, ar fi trebuit să plătească impozite pentru veniturile sale încasate în întreaga lume, nu doar cele obţinute pe teritoriul spaniol.

Inspectorii Fiscului şi-au axat investigaţiile pe faptul dacă artista din Barranquilla a locuit pe teritoriul spaniol în această perioadă. Pentru aceasta au desfăşurat o anchetă în locurile frecventate de Shakira şi au aflat că într-adevăr partenera lui Gerard Pique a locuit în Spania. Un loc în care s-a desfăşurat ancheta a fost coaforul pe care îl frecventează artista.

Cântăreaţa susţine în continuare că nu a locuit în Spania. Suma de 20 de milioane de euro acoperă doar o parte din taxele pe care le datorează pe anul 2011, asigură ABC. “Este vorba de o diferenţă de criterii, nu de evaziune fiscală”, au indicat surse din anturajul Shakirei, evocând o “dispută tehnică” pe care cântăreaţa este gata să o soluţioneze.

Sursele au precizat că o mare parte a veniturilor obţinute de Shakira în perioada 2011-2014 provin de la turneele din străinătate, care au obligat-o de altfel pe cântăreaţă să locuiască în Spania mai puţin de 183 de zile pe an, pragul de la care este obligatoriu să-şi declare rezidenţa fiscală în această ţară.

La 40 de ani, Shakira, care a vândut peste 60 de milioane de albume de la începutul carierei sale, rămâne una dintre cele mai populare cântăreţe din lume, cu aproximativ 50 de milioane de fani pe Twitter, informează AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă