11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleCând va porni în călătorie pe mare Titanic II

Când va porni în călătorie pe mare Titanic II

A fost anunţat anul în care va porni în călătorie pe mare Titanic II, replica celebrului pachebot scufundat în 1912
Titanic II va face prima călătorie în 2022, având la bord 2.400 de pasageri şi 900 de membri ai echipajului, potrivit publicaţiei USA Today.

Totuşi, Titanic II va fi dotat cu un număr suficient de bărci şi veste de salvare şi alte elemente moderne care să asigure integritatea oamenilor aflaţi la bord.

Pachebotul de lux va pleca din Dubai şi, după o călătorie de două săptămâni, ar trebui să ajungă în Southampton, Marea Britanie. De acolo, va avea acelaşi traseu ca nava originală, care ar fi trebuit să ajungă la New York.

În 2015, compania Blue Star Line a suspendat lucrările la Titanic II din cauza unor neînţelegeri financiare şi a anunţat că pachebotul va fi gata în 2016.

Replica Titanicului va costa 500 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

“Nava va reface călătoria originală, ducând pasageri de la Southhampton la New York, dar apoi va călători pe glob, inspirând şi încântând lumea”, a declarat preşedintele Blue Star Line, magnatul australian Clive Palmer.

Nu au fost făcute publice informaţii despre preţurile biletelor şi nici despre momentul în care acestea vor fi disponibile.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite). Proprietate a companiei White Star Line, Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit în şantierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă