12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleCând și cum trebuie să aplici masca de păr? Ponturi pentru o...

Când și cum trebuie să aplici masca de păr? Ponturi pentru o îngrijire corectă

O mască este o versiune mai concentrată a unui balsam de păr, cu efect mult mai intens. Ea va permite ingredientelor din produsele folosite anterior, șampon și balsam, să se fixeze mai bine în structura firului de păr, de aceea, are nevoie de mai mult timp să acționeze.

Pentru a obține maximul de beneficii pe care o mască de păr ți le poate oferi, trebuie să știi cum să o alegi pe cea potrivită tipului tău de păr și, apoi, cum să o aplici corect. De aceea, e important să ții cont de câteva recomandări de folosire.

Când să aplici masca de păr

     – Folosește masca, săptămânal

Pe lângă șamponul și balsamul potrivit, ales în funcție de tipul tău de păr, masca ar trebui folosită o dată pe săptămână sau la fiecare 2-3 spălări. În acest fel, va ajuta firul deteriorat să se refacă, îl va întări și-i va păstra culoarea vie mai mult timp.

     – Nu e obligatoriu să ai păr uscat, pentru a folosi o mască

Masca poate fi aplicată pe orice tip de păr, chiar dacă, de exemplu, acesta e mai gras. Este o greșeală să crezi că doar părul uscat are nevoie de această atenție. Indiferent de tipul de fir de păr, acesta e supus zilnic agresiunilor exterioare, la fel ca și tenul, și are nevoie de hidratare și de o îngrijire specială.

Alege masca în funcție de tipul tău de păr

Este important să alegi masca potrivită în funcție de tipul tău de scalp, pentru că fiecare produs e conceput în funcție de problemele specifice ale acestuia. O mască potrivită va lăsa părul mătăsos și catifelat, hidratat exact cât trebuie. Dacă ți se pare că părul rămâne prea încărcat sau se îngrașă prea tare, după ce ai aplicat masca, înseamnă că ori e prea bogată pentru firul tău, ori ai aplicat produsul prea aproape de rădăcină.

     – Păr uscat, deteriorat

Folosirea măștii e indispensabilă în acest caz, deoarece părul uscat are cea mai mare nevoie de o hidratare intensă. Dacă ai vârfurile despicate și deteriorate, o mască reparatoare ajută la refacerea și netezirea firului, datorită conținutului mare de uleiuri de hidratare. Acestea ajută la refacerea structurii firului de păr și îl fac mai ușor de coafat, redând aspectul sănătos, hidratat. Alege o mască intens hidratantă sau una pentru vârfuri deteriorate, special concepute pentru a regenera și a hrăni în profunzime. Poți încerca chiar un tratament intensiv, pentru că podoaba capilară va beneficia pe termen lung de efectele acestuia.

     – Păr vopsit

Părul vopsit are nevoie, aproape în aceeași măsură, de o îngrijire corespunzătoare ca și părul uscat. În urma tratamentelor chimice la care este supus repetat dar și a folosirii produselor de styling, părul devine mai fragil și mai deteriorat din cauză că e deteriorată chiar structura acestuia. Se recomandă din acest motiv o mască protectoare după fiecare vopsire, care să redea strălucirea naturală a părului. Efectul de hidratare și hrănire pe care îl conferă va ajuta și la menținerea culorii pentru mai mult timp.

     – Părul creț

Deoarece părul creț are, de obicei, caracteristici asemănătoare celui uscat, e nevoie de o îngrijire suplimentară, aproape la fel de intensă. Alege o mască reparatoare pentru fire despicate, deoarece aceasta este problema cea mai frecventă la acest tip de păr. Acest produs va lăsa părul hidratat, iar buclele și firele de păr bine definite.

     – Păr fin

S-ar putea să crezi că un păr fin, fără volum, nu are nevoie de un tratament cu mască de păr. Nu e deloc așa, pentru că și aceasta acesta are nevoie de hidratare. Poți opta pentru o mască ce conferă volum părului, cu efect hrănitor și hidratant, deopotrivă. Acest tip de mască va ajuta părul să fie hidratat și hrănit, fără să-l încarce în mod excesiv.

Orientează-te după beneficiile pe care vrei să le obții

Îți poți prepara masca de păr acasă, din ingrediente naturale (ulei de cocos, de ricin sau de măsline, combinate, de exemplu, cu un gălbenuș de ou, pentru întărirea firului de păr) însă, trebuie să știi că poți obține aceleași beneficii de la un produs de păr, profesional.

Acestea conțin aceleași tipuri de uleiuri intens hidratante și reparatoare, în cantitate mare, iar efectul pe care îl obții este mult mai rapid. Dacă, pentru o mască de păr pe care o prepari singură, ai nevoie de câteva ore bune pentru a o lăsa să acționeze, obții aceleași efecte în 15, maxim 40 de minute de aplicare a unei măști achiziționate din magazin. În magazinele L’Occitane găsești cele mai bune măști de păr, din ingrediente exclusiv naturale, cum sunt uleiul de lavandă, mușcată, rozmarin, cedru sau unt de Shea.

– Pentru hidratare intensă, alege o mască din care să nu lipseasă uleiul de măsline, care se va absorbi rapid și va hrăni intens firul de păr, datorită acizilor grași conținuți.

– Pentru strălucire, alege variantele cu vitamine cum sunt lămâia sau lavanda. Acestea formează o barieră protectoare la nivelului podoabei capilare și protejează firul de acțiunea razelor solare sau a altor tipuri de agresiuni din mediu.

– Pentru reparare, alege variantele de măști cu uleiuri hidratante în cantitate mare. Ele intră în profunzimea firului de păr, îl hrănesc intens și ajută la regenerarea acestuia pe termen lung. În acest caz e nevoie, însă, de îngrijire constantă și continuă!

Cum să aplici masca de păr

     – Înainte de a aplica masca de păr, ai grijă ca părul să fie bine spălat, iar orice urme de șampon să fie înlăturate. Dacă ai părul foarte deteriorat, poți folosi și balsamul tău obișnuit, chiar dacă știi că pui și masca. Alege șamponul și balsamul în funcție de problemele specifice scalpului.

     – Aplică masca după ce ai îndepărtat, prin tamponare, apa în exces. Pentru a te asigura că dozezi corect produsul, poți împărți părul pe secțiuni (3-4 porțiuni) pe care să distribui masca.

     – Masează delicat părul pe care ai aplicat masca, timp de 30 de secunde, ca să te asiguri că produsul a fost asimilat bine. Nu este nevoie să masezi și rădăcina firului de păr. Lasă masca să acționeze minim 15 minute, pentru ca ingredientele sale să penetreze și să sigileze bine cuticulele. Durata de acțiune a fiecărui produs este, de obicei, indicată pe ambalaj.

     – Clătește părul atât cât este necesar pentru a-i păstra efectul de hidratare și hrănire dat de fiecare dintre ingrediente, după ce te-ai asigurat că toate elementele nutritive au fost absorbite.

Masca de păr este un accesoriu suplimentar pe care îl poți folosi pentru a întări firul de păr, a-i reda suplețea și vitalitatea, un produs de care, cu siguranță, te vei îndrăgosti odată ce l-ai găsit pe cel potrivit pentru tine!

Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Top 5 electrocasnice care îți pot face viața mai ușoară

În societatea de azi, tehnologia a revoluționat cu adevărat felul în care oamenii lucrează și trăiesc, iar electrocasnicele moderne au devenit o parte integrantă...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă