6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCând şi cum ar trebui să faceţi curățenia de Crăciun

Când şi cum ar trebui să faceţi curățenia de Crăciun

Plănuiţi atât ordinea etapelor, cât și pe cea în care veţi curăța camerele. O metodă bună este să începeţi cu livingul, deoarece este cea mai spațioasă cameră și probabil petreceţi cel mai mult timp în ea. În primul rând va trebui să pregătiţi camerele şi apoi să treceţi la ştergerea şi aspirarea prafului. Abia acum se poate trece la spălarea şi curăţarea amănunţită şi, în sfârşit, la rearanjarea tuturor lucrurilor.  Acum este indicată şi schimbarea așternuturilor și aranjarea hainelor la locurile lor iar dacă vreţi să împrospătaţi și mai mult,ambianţa nu ezitaţi să folosiţi o lumânare parfumată, un strop de ulei esențial încălzit sau bețișoare parfumate.

Pe lângă uneltele și obiectele electrocasnice pentru curățenie, prima și cea mai importantă recomandare este să folosiţi protecția adecvată pentru corp. Este recomandat să purtaţi mănuși de protecție în timpul curățeniei de Crăciun, dar și o mască de protecție, dacă știţi că veţi avea de-a face cu cantități mari de praf și cu multe spray-uri.

În timpul curățeniei, o mare parte din praful pe care credeţi că îl eliminaţi se depune rapid înapoi pe suprafețe. De aceea, în timpul unei curățenii de amploare, este de preferat să deschideţi larg ferestrele, pentru a aerisi cât mai bine camerele și pentru a elimina cât mai mult praf.

Pentru ştergerea prafului, este indicat să începeţi astfel încât surplusul să cadă pe pardoseală și să-l puteţi aspira apoi cu ușurință. Nu uitaţi să ștergeţi bine electronicele și electrocasnicele, precum televizorul, computerul, boxele etc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă