Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pentru o eficienţă sporită, cel mai bine este să începeţi prin a face un plan de bătaie, înainte de curățenie, organizarea fiind elementul cheie în curățenia de sărbători

Când şi cum ar trebui să faceţi curățenia de Crăciun

Dacă vreţi să aveţi casa lună de sărbători, ar trebui să faceţi „marea curățenie” cu cel mult o săptămână înainte de Crăciun, pentru a menține acel „aer de curățenie” pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

09.12.2019 - 16:37

Plănuiţi atât ordinea etapelor, cât și pe cea în care veţi curăța camerele. O metodă bună este să începeţi cu livingul, deoarece este cea mai spațioasă cameră și probabil petreceţi cel mai mult timp în ea. În primul rând va trebui să pregătiţi camerele şi apoi să treceţi la ştergerea şi aspirarea prafului. Abia acum se poate trece la spălarea şi curăţarea amănunţită şi, în sfârşit, la rearanjarea tuturor lucrurilor.  Acum este indicată şi schimbarea așternuturilor și aranjarea hainelor la locurile lor iar dacă vreţi să împrospătaţi și mai mult,ambianţa nu ezitaţi să folosiţi o lumânare parfumată, un strop de ulei esențial încălzit sau bețișoare parfumate.

Pe lângă uneltele și obiectele electrocasnice pentru curățenie, prima și cea mai importantă recomandare este să folosiţi protecția adecvată pentru corp. Este recomandat să purtaţi mănuși de protecție în timpul curățeniei de Crăciun, dar și o mască de protecție, dacă știţi că veţi avea de-a face cu cantități mari de praf și cu multe spray-uri.

În timpul curățeniei, o mare parte din praful pe care credeţi că îl eliminaţi se depune rapid înapoi pe suprafețe. De aceea, în timpul unei curățenii de amploare, este de preferat să deschideţi larg ferestrele, pentru a aerisi cât mai bine camerele și pentru a elimina cât mai mult praf.

Pentru ştergerea prafului, este indicat să începeţi astfel încât surplusul să cadă pe pardoseală și să-l puteţi aspira apoi cu ușurință. Nu uitaţi să ștergeţi bine electronicele și electrocasnicele, precum televizorul, computerul, boxele etc.

Comentarii